15 °C Budapest

Szégyen: ezt még a Tesconak sem kellett volna...

2009. június 19. 10:02

Kiverte a biztosítékot a briteknél a Tesco: az áruházlánc könyvespolcainak kiemelt helyén szerepelt egy, az amstetteni rémről szóló könyv. A kiadvány épp a szigetországban népszerű apák napi ajándékötletek közt szerepelt.

Több vásárló is panaszt tett a Tesco áruházak vevőszolgálatán, amiért az apák napjára ajánlott könyvek között egy Josef Fritzlről szóló kiadvány is szerepel.

A több mint egy éve kirobbant botrány bejárta a világot: az amstetteni rémként ismert férfi 24 éven keresztül tartotta fogva saját lányát, Elisabeth Fritzlt, a pincéjükben kialakított helyiségben, időközben többször erőszakot tett rajta. Vérfertőző viszonyukból hét gyermek született, akik közül hármat Josef Fritzl és felesége, Rosemarie Fritzl nevelt, hármat a pincében tartott fogva a férfi, egy gyermek pedig még közvetlenül a születése után elhalálozott.

Fotó: thesun.co.uk

Az angolszász országokban -és különösen Nagy-Britanniában- az apák napja legalább olyan jelentőségű, mint hazánkban az anyák napja, ilyenkor a gyerekek rendszerint megajándékozzák az apákat, nagypapákat. Ezért is verte ki a biztosítékot, hogy a vérfertőző apáról szóló könyv több áruház -köztük a Tesco- hipermarketek- apák napjára ajánlott könyvei között szerepelt.

A Tesco azonban egyelőre nem távolítja el a kiadványt a polcokról. Mint azt a cég szóvivője elmondta, ez egy komoly könyv, egy megtörtént esetről, az embereket -köztük az apákat is- érdeklik a tragikus sorsok.

A menedzsment úgy véli, egyfajta cenzúra lenne, ha levennék a könyvet a polcokról. Szerintük nem egyszerű eldönteni, hol húzódnak a határok, mi az, ami belefér az apák napi ajándékok sorába, és mi az, ami nem.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05