10 °C Budapest

Szégyen: ezt még a Tesconak sem kellett volna...

2009. június 19. 10:02

Kiverte a biztosítékot a briteknél a Tesco: az áruházlánc könyvespolcainak kiemelt helyén szerepelt egy, az amstetteni rémről szóló könyv. A kiadvány épp a szigetországban népszerű apák napi ajándékötletek közt szerepelt.

Több vásárló is panaszt tett a Tesco áruházak vevőszolgálatán, amiért az apák napjára ajánlott könyvek között egy Josef Fritzlről szóló kiadvány is szerepel.

A több mint egy éve kirobbant botrány bejárta a világot: az amstetteni rémként ismert férfi 24 éven keresztül tartotta fogva saját lányát, Elisabeth Fritzlt, a pincéjükben kialakított helyiségben, időközben többször erőszakot tett rajta. Vérfertőző viszonyukból hét gyermek született, akik közül hármat Josef Fritzl és felesége, Rosemarie Fritzl nevelt, hármat a pincében tartott fogva a férfi, egy gyermek pedig még közvetlenül a születése után elhalálozott.

Fotó: thesun.co.uk

Az angolszász országokban -és különösen Nagy-Britanniában- az apák napja legalább olyan jelentőségű, mint hazánkban az anyák napja, ilyenkor a gyerekek rendszerint megajándékozzák az apákat, nagypapákat. Ezért is verte ki a biztosítékot, hogy a vérfertőző apáról szóló könyv több áruház -köztük a Tesco- hipermarketek- apák napjára ajánlott könyvei között szerepelt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Tesco azonban egyelőre nem távolítja el a kiadványt a polcokról. Mint azt a cég szóvivője elmondta, ez egy komoly könyv, egy megtörtént esetről, az embereket -köztük az apákat is- érdeklik a tragikus sorsok.

A menedzsment úgy véli, egyfajta cenzúra lenne, ha levennék a könyvet a polcokról. Szerintük nem egyszerű eldönteni, hol húzódnak a határok, mi az, ami belefér az apák napi ajándékok sorába, és mi az, ami nem.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 21. vasárnap
Konrád
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 21. 16:08
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem