4 °C Budapest

Szégyen: ezt még a Tesconak sem kellett volna...

2009. június 19. 10:02

Kiverte a biztosítékot a briteknél a Tesco: az áruházlánc könyvespolcainak kiemelt helyén szerepelt egy, az amstetteni rémről szóló könyv. A kiadvány épp a szigetországban népszerű apák napi ajándékötletek közt szerepelt.

Több vásárló is panaszt tett a Tesco áruházak vevőszolgálatán, amiért az apák napjára ajánlott könyvek között egy Josef Fritzlről szóló kiadvány is szerepel.

A több mint egy éve kirobbant botrány bejárta a világot: az amstetteni rémként ismert férfi 24 éven keresztül tartotta fogva saját lányát, Elisabeth Fritzlt, a pincéjükben kialakított helyiségben, időközben többször erőszakot tett rajta. Vérfertőző viszonyukból hét gyermek született, akik közül hármat Josef Fritzl és felesége, Rosemarie Fritzl nevelt, hármat a pincében tartott fogva a férfi, egy gyermek pedig még közvetlenül a születése után elhalálozott.

Fotó: thesun.co.uk

Az angolszász országokban -és különösen Nagy-Britanniában- az apák napja legalább olyan jelentőségű, mint hazánkban az anyák napja, ilyenkor a gyerekek rendszerint megajándékozzák az apákat, nagypapákat. Ezért is verte ki a biztosítékot, hogy a vérfertőző apáról szóló könyv több áruház -köztük a Tesco- hipermarketek- apák napjára ajánlott könyvei között szerepelt.

A Tesco azonban egyelőre nem távolítja el a kiadványt a polcokról. Mint azt a cég szóvivője elmondta, ez egy komoly könyv, egy megtörtént esetről, az embereket -köztük az apákat is- érdeklik a tragikus sorsok.

A menedzsment úgy véli, egyfajta cenzúra lenne, ha levennék a könyvet a polcokról. Szerintük nem egyszerű eldönteni, hol húzódnak a határok, mi az, ami belefér az apák napi ajándékok sorába, és mi az, ami nem.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?