Szégyen: ezt még a Tesconak sem kellett volna...

2009. június 19. 10:02

Kiverte a biztosítékot a briteknél a Tesco: az áruházlánc könyvespolcainak kiemelt helyén szerepelt egy, az amstetteni rémről szóló könyv. A kiadvány épp a szigetországban népszerű apák napi ajándékötletek közt szerepelt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Több vásárló is panaszt tett a Tesco áruházak vevőszolgálatán, amiért az apák napjára ajánlott könyvek között egy Josef Fritzlről szóló kiadvány is szerepel.

A több mint egy éve kirobbant botrány bejárta a világot: az amstetteni rémként ismert férfi 24 éven keresztül tartotta fogva saját lányát, Elisabeth Fritzlt, a pincéjükben kialakított helyiségben, időközben többször erőszakot tett rajta. Vérfertőző viszonyukból hét gyermek született, akik közül hármat Josef Fritzl és felesége, Rosemarie Fritzl nevelt, hármat a pincében tartott fogva a férfi, egy gyermek pedig még közvetlenül a születése után elhalálozott.

Fotó: thesun.co.uk

Az angolszász országokban -és különösen Nagy-Britanniában- az apák napja legalább olyan jelentőségű, mint hazánkban az anyák napja, ilyenkor a gyerekek rendszerint megajándékozzák az apákat, nagypapákat. Ezért is verte ki a biztosítékot, hogy a vérfertőző apáról szóló könyv több áruház -köztük a Tesco- hipermarketek- apák napjára ajánlott könyvei között szerepelt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tesco azonban egyelőre nem távolítja el a kiadványt a polcokról. Mint azt a cég szóvivője elmondta, ez egy komoly könyv, egy megtörtént esetről, az embereket -köztük az apákat is- érdeklik a tragikus sorsok.

A menedzsment úgy véli, egyfajta cenzúra lenne, ha levennék a könyvet a polcokról. Szerintük nem egyszerű eldönteni, hol húzódnak a határok, mi az, ami belefér az apák napi ajándékok sorába, és mi az, ami nem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?