18 °C Budapest

Lebukott a Gillette: mennyibe is kerül egy borotva?

2009. június 8. 14:02

Érdekes információk szivárogtak ki a legnagyobb borotvagyártók háza tájáról. A Gilletteről például kiderült, hogy az általa gyártott borotvafej előállítási költsége mindössze 5 penny, azaz 16 forint.

Az persze nem meglepő, hogy sok olyan világszerte ismert termék van, amely rendkívül alacsony előállítási költségéhez képest igencsak sokba kerül, de a briteknél a Gillette most igencsak kiverte a biztosítékot.

A Daily Mail című napilap bennfentes információkra hivatkozva ugyanis azt állítja: a Gillette által gyártott borotvafejek darabja 5 pennybe, azaz alig több mint 16 forintba kerül.

Az 5 penny természetesen a gyártási költséget jelenti, erre jön még 2 penny csomagolási költség. A Gillette haszonkulcsa 1,57 font (516 forint), míg a boltok átlagosan 47,5 pennyt (155 forint) tesznek rá. Ehhez tevődik hozzá még a forgalmi adó, így jön ki a Gillette Fusion Power brit átlagára: egy borotvafej 2,43 fontba, azaz 799 forintba kerül. (Magyarországon a termék ára nagyjából 750 és 1200 forint között mozog.)

A napilap szerint az is érdekes, hogy a legnagyobb brit kiskereskedelmi áruházláncok miért árulják ugyanolyan áron a borotvagyártó termékeit. A hírek szerint már állami szervek is vizsgálják az ügyben felmerült kartellgyanút.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az árakat elnézve az sem véletlen, hogy a gazdasági válság kirobbanása óta a Gillette (és legnagyobb konkurenciái, főleg a Wilkinson) termékei a leginkább népszerűek a bolti szarkák körében. A szigetországban már a legkülönfélébb biztonsági megoldásokkal próbálkoznak a lopások megelőzése érdekében: olyan érzékelőket tesznek a dobozokra, amely már azt is jelzi a személyzetnek, ha a terméket valaki levette a polcról.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem