5 °C Budapest

Lebukott a Gillette: mennyibe is kerül egy borotva?

2009. június 8. 14:02

Érdekes információk szivárogtak ki a legnagyobb borotvagyártók háza tájáról. A Gilletteről például kiderült, hogy az általa gyártott borotvafej előállítási költsége mindössze 5 penny, azaz 16 forint.

Az persze nem meglepő, hogy sok olyan világszerte ismert termék van, amely rendkívül alacsony előállítási költségéhez képest igencsak sokba kerül, de a briteknél a Gillette most igencsak kiverte a biztosítékot.

A Daily Mail című napilap bennfentes információkra hivatkozva ugyanis azt állítja: a Gillette által gyártott borotvafejek darabja 5 pennybe, azaz alig több mint 16 forintba kerül.

Az 5 penny természetesen a gyártási költséget jelenti, erre jön még 2 penny csomagolási költség. A Gillette haszonkulcsa 1,57 font (516 forint), míg a boltok átlagosan 47,5 pennyt (155 forint) tesznek rá. Ehhez tevődik hozzá még a forgalmi adó, így jön ki a Gillette Fusion Power brit átlagára: egy borotvafej 2,43 fontba, azaz 799 forintba kerül. (Magyarországon a termék ára nagyjából 750 és 1200 forint között mozog.)

A napilap szerint az is érdekes, hogy a legnagyobb brit kiskereskedelmi áruházláncok miért árulják ugyanolyan áron a borotvagyártó termékeit. A hírek szerint már állami szervek is vizsgálják az ügyben felmerült kartellgyanút.

Az árakat elnézve az sem véletlen, hogy a gazdasági válság kirobbanása óta a Gillette (és legnagyobb konkurenciái, főleg a Wilkinson) termékei a leginkább népszerűek a bolti szarkák körében. A szigetországban már a legkülönfélébb biztonsági megoldásokkal próbálkoznak a lopások megelőzése érdekében: olyan érzékelőket tesznek a dobozokra, amely már azt is jelzi a személyzetnek, ha a terméket valaki levette a polcról.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?