-2 °C Budapest

Felszámolják az M1 Outletet

Pénzcentrum
2009. június 4. 08:32

Felszámolási eljárást kezdeményeztek az M1 Outlet Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ellen: a hitelezők úgy döntöttek, nem várnak tovább pénzükre.

A harmadik magyar outlet, a biatorbágyi M1 Outlet Center, és az azt működtető cég felszámolási eljárása május 8-án kezdődött, a hitelezők követeléseiket június 17-éig jelenthetik be a kijelölt felszámoló Pannon Vagyonkezelő Kft.-hez.

Az outlet története nem nevezhető sikernek: a lehető legrosszabb időszakban adták át: 2008 első negyedévében, amikor megtorpant a kiskereskedelmi forgalom Magyarországon. Emellett már az outletek (GL, Premier) közti konkurenciaharc eldőlni látszott a Premier javára.

Pedig az M1 Outlet rövid pályafutása alatt olyan kereskedőket hozott, amelyek multibrand üzletként működve Prada, Dolce & Gabbana és Gucci holmikat kínáltak. A repertoárban ott volt még a Doxa és az Edox, a Merrel, a Diesel, a Devergo, a Mustang, illetve a Sherpa.

A helyzetre reagálva az M1 Outlet is inkább bevásárlóközponttá minősítette magát és a legnagyobb bérlője a CBA lett, ám időközben a szomszédságban az Aldi diszkont is megnyitott, így az FMCG piac felé nyitás sem hozott áttörést az M1 Outletnek. Ráadásul a szakemberek szerint sokat rontott a vásárlói kedven, hogy mélygarázst építettek az outletbe, ezáltal nehézkesebbé vált a parkolás, a vásárlók inkább továbbmentek a Premierbe.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm