26 °C Budapest

Ha életben akarsz maradni, légy online

2009. június 2. 16:02

Több, mint 30 milliárd font lehet a brit online kiskereskedelem forgalma 2013-ra, miközben idén még ennek a tizedét sem éri el az adat. Ez tíz százalékos szeletet jelentene a kiskereskedelmi szektorból.

A Verdict Research legfrissebb előrejelzése szerint négy éven belül 31,2 milliárd fontra nőhet az internetes kiskereskedelem évi végső egyenlege, holott idén ez az összeg épp, hogy eléri a 2,4 milliárdot. A 31,2 milliárd a teljes kiskereskedelmi torta 10 százalékos szeletét jelentené.

Az e-kereskedelem óriási lehetőséget jelent a brit cégek számára, hogy kibekkeljék a nehéz gazdasági helyzetet, sőt akár növekedjenek is, ami komoly versenyelőnyt jelenthet. A prognózis szerint a kiskereskedelmi szektor egésze idén 0,6 százalékkal zsugorodik a szigetországban, ezen belül azonban az e-kereskedelem 13 százalékkal nő.

A Verdict szerint az online kereskedelem a válságnak köszönhetően a felnőttkorba lépett, a kevesebb pénzzel bíró vásárlók ugyanis inkább az nagyobb kedvezményeket nyújtó internet felé fordulnak. A kiskereskedőknek kettős stratégiát javasol a kutatócég, amely egyrészt a válság túlélésére, másrészt az utána következő potenciális növekedés kihasználására koncentrál.

Mindkettőre remek megoldás lehet a hagyományos reklám- és értékesítési csatornák keverése, melyben hangsúlyos szerepet kell, hogy kapjon a webáruház is. A siker attól függ, hogy a kereskedők képesek lesznek-e folyamatosan fenntartani a vásárlók érdeklődését a termékeik iránt differenciált, személyre szabott és kedvező ajánlatokkal. A konkurenciaharc ugyanis a bővülő piacon egyre nagyobb lesz, ahogy a vásárlók egyre szélesebb rétegei vetik rá magukat az online lehetőségekre.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 30. csütörtök
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem