14 °C Budapest

Szenved a forint miatt a Művészetek Palotája

Pénzcentrum
2009. május 29. 09:32

A Művészetek Palotája számára idén a forint euróhoz viszonyított gyengülése mintegy 100 millió forint veszteséget jelent, amennyiben nem lesz az eddiginél drasztikusabb esés.

Az intézmény a tiszteletdíjak és produkciók költségeit nagyrészt euróban fizeti, illetve megállapodásainak többségét euróban kötötte. Az állami támogatás százmillióval csökkent tavalyhoz képest, 2,3 milliárd forintra.

Az intézmény elvesztette az egyik legjelentősebb - autóipari - támogatóját, ám a médiaszponzorációban jelentősebb csökkenést nem tapasztalt.

Nem lanyhult a koncertlátogató közönség érdeklődése sem, sőt, a jegyárbevétel nőtt, a programok telt házzal mennek. A tervezett öt százalékpontos áfaemelést a Müpa már az árak márciusi kialakításakor figyelembe vette, az ezzel járó terheket pedig áthárítja a fogyasztókra - ez műfajonként eltérően enyhe jegyáremelést jelent. A cafeteria-utalványok tervezett megadóztatásának ugyanakkor negatív hatása lesz a Müpa látogatottságára.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem