19 °C Budapest

Törvénytelen segítség az IBM-nek

2009. május 27. 09:17

Nem felel meg a közbeszerzési eljárásban kiírt pénzügyi minimum követelményeknek az iskolák informatikai fejlesztésére, többek között a digitális táblák beszerzésére vonatkozó tender egyik jelentkezője, az IBM, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azonban engedi tovább versenyezni a céget.

Puskás Imre, az NFÜ jogi főosztályvezetője levélben tájékoztatta Vági Mártont, a szervezet elnökét, hogy az IBM pályázatában a megköveteltnél kisebb árbevételt tüntetett fel, amit önkéntes hiánypótlással próbált meg korrigálni. A tender bírálóbizottsága szerint a módosítást nem engedi a közbeszerzési törvény, ezért azt javasolták Vági Mártonnak, hogy azt ne fogadja el.

Ezzel szemben a főosztályvezető javaslatát fogadta el az NFÜ elnöke, hogy tekintse érvényesnek az IBM tenderét, mert annak kizárása esetén csak egy pályázó, a HP maradna versenyben, s így nem lehetne jó árat kialkudni.

Az akkori oktatási miniszter 2005-ben ígérte meg először, hogy negyvenezer iskolai tantermet szerelnek fel digitális táblákkal. Azóta többször módosították a beruházás "céldátumát", és még mindig nem tudni, mikor valósul meg.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55