17 °C Budapest

Törvénytelen segítség az IBM-nek

2009. május 27. 09:17

Nem felel meg a közbeszerzési eljárásban kiírt pénzügyi minimum követelményeknek az iskolák informatikai fejlesztésére, többek között a digitális táblák beszerzésére vonatkozó tender egyik jelentkezője, az IBM, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azonban engedi tovább versenyezni a céget.

Puskás Imre, az NFÜ jogi főosztályvezetője levélben tájékoztatta Vági Mártont, a szervezet elnökét, hogy az IBM pályázatában a megköveteltnél kisebb árbevételt tüntetett fel, amit önkéntes hiánypótlással próbált meg korrigálni. A tender bírálóbizottsága szerint a módosítást nem engedi a közbeszerzési törvény, ezért azt javasolták Vági Mártonnak, hogy azt ne fogadja el.

Ezzel szemben a főosztályvezető javaslatát fogadta el az NFÜ elnöke, hogy tekintse érvényesnek az IBM tenderét, mert annak kizárása esetén csak egy pályázó, a HP maradna versenyben, s így nem lehetne jó árat kialkudni.

Az akkori oktatási miniszter 2005-ben ígérte meg először, hogy negyvenezer iskolai tantermet szerelnek fel digitális táblákkal. Azóta többször módosították a beruházás "céldátumát", és még mindig nem tudni, mikor valósul meg.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?