A leghátrányosabbak térítésmentesen tanulhatnak

2009. május 11. 11:32

Térítésmentes képzést indul nyolc leghátrányosabb helyzetű dél-dunántúli kistérség felzárkóztatására. A projekt a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, valamint a Munkaerőpiaci Alapból származó források felhasználásával a "Nem mondunk le senkiről" Új Magyarország Felzárkóztatási Program keretein belül zajlik.

2007. év végén indult az Új Magyarország Felzárkóztatási Program "Nem mondunk le senkiről" elnevezésű projektje a leszakadó kistérségek hanyatlásának megállítására, gazdasági és társadalmi felzárkózásuk támogatására. A program célterülete a 33 leginkább elmaradott helyzetben lévő kistérség, ahol humánerőforrás-fejlesztés, térségi gazdaságfejlesztés, valamint környezeti- és infrastruktúrafejlesztés megvalósítása a cél.

A harminchárom kistérségből az érintett nyolc dél-dunántúliban (Sásdi, Sellyei, Szigetvári, Barcsi, Csurgói, Lengyeltóti, Kadarkúti, Tamási) a Perfekt Zrt. indított térítésmentes képzéseket, melynek célja, hogy e területek kulcsszereplőinek felkészítésével hatékony módon tudják elősegíteni a térségek felzárkózását.

A programra a Kistérségi Fejlesztési Bizottságok, a térségben működő kis- és középvállalkozások, valamint az intézmények és civil szervezetek vezetőinek tagjait várják. A képzésben résztvevők ismereteket szereznek a pályázatkészítéssel kapcsolatos általános ismeretekről, a pályázati forrásokról, képesek lesznek pályázatok benyújtására és a projektek megvalósítására alkalmas konzorciumok megszervezésére, működtetésére.

A hatékony oktatás érdekében az elméleti tudás mellett a gyakorlat is fontos szerepet kap. A felkészítés során nagy hangsúlyt helyeznek az elsajátított tananyag mindennapi szituációkban történő alkalmazásának begyakorlására. A résztvevők gyakorlati ismereteket szereznek a pályázatok menedzselésével, közbeszerzéssel, pénzügyi tervezéssel kapcsolatban.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?