29 °C Budapest

A leghátrányosabbak térítésmentesen tanulhatnak

2009. május 11. 11:32

Térítésmentes képzést indul nyolc leghátrányosabb helyzetű dél-dunántúli kistérség felzárkóztatására. A projekt a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, valamint a Munkaerőpiaci Alapból származó források felhasználásával a "Nem mondunk le senkiről" Új Magyarország Felzárkóztatási Program keretein belül zajlik.

2007. év végén indult az Új Magyarország Felzárkóztatási Program "Nem mondunk le senkiről" elnevezésű projektje a leszakadó kistérségek hanyatlásának megállítására, gazdasági és társadalmi felzárkózásuk támogatására. A program célterülete a 33 leginkább elmaradott helyzetben lévő kistérség, ahol humánerőforrás-fejlesztés, térségi gazdaságfejlesztés, valamint környezeti- és infrastruktúrafejlesztés megvalósítása a cél.

A harminchárom kistérségből az érintett nyolc dél-dunántúliban (Sásdi, Sellyei, Szigetvári, Barcsi, Csurgói, Lengyeltóti, Kadarkúti, Tamási) a Perfekt Zrt. indított térítésmentes képzéseket, melynek célja, hogy e területek kulcsszereplőinek felkészítésével hatékony módon tudják elősegíteni a térségek felzárkózását.

A programra a Kistérségi Fejlesztési Bizottságok, a térségben működő kis- és középvállalkozások, valamint az intézmények és civil szervezetek vezetőinek tagjait várják. A képzésben résztvevők ismereteket szereznek a pályázatkészítéssel kapcsolatos általános ismeretekről, a pályázati forrásokról, képesek lesznek pályázatok benyújtására és a projektek megvalósítására alkalmas konzorciumok megszervezésére, működtetésére.

A hatékony oktatás érdekében az elméleti tudás mellett a gyakorlat is fontos szerepet kap. A felkészítés során nagy hangsúlyt helyeznek az elsajátított tananyag mindennapi szituációkban történő alkalmazásának begyakorlására. A résztvevők gyakorlati ismereteket szereznek a pályázatok menedzselésével, közbeszerzéssel, pénzügyi tervezéssel kapcsolatban.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 21. vasárnap
Dániel, Daniella
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm