Magyar franchise: már 600 vállalkozó nyitna szociális boltot!

2009. március 27. 09:00

Jelentős érdeklődés mellett tegnap megnyílt Miskolcon az első szociális bolt. A Magosz által megszervezett hálózathoz már 600 vállalkozó jelezte, hogy szívesen csatlakozna a programhoz. A csak magyar árukat forgalmazó üzletek kínálata jóval olcsóbb, mint például a hipermarketeké.

Kígyózó sor állt a tegnap megnyitott Csaba vezér úti szociális kisbolt előtt. A vásárlók fontosnak tartják az olcsó árakat, de még fontosabb, hogy jó minőségű hazai élelmiszerek kerülnek a kosárba.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kiemelte:"Mindazoknak ajánlom ezt a boltot, akik nem akarnak a természettől távol, szállítókonténerekben érlelt zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. Azon túl, hogy piacot nyerhetnek a magyar gazdák, és a vásárlók is rendkívül kedvező áron hozzájuthatnak a jó minőségű hazai termékekhez, látnunk kell a bolthálózat munkahelyteremtő, de legalábbis -megtartó szerepét is."

Jól példázza mindezt a kisbolt tulajdonosa, aki a termékek bemutatásakor elmondta, hogy terveik szerint a jövő héten már tejet is árusítanak. Megkeresett egy olyan tehenészt, akit teljesen ellehetetlenített a tejpiac reformjának nevezett kormányzati döntés, s már a megszűnés fenyegette.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója kiemelte:"Nem tudtuk a tehetetlenséget tovább nézni, hogy más országokkal ellentétben nálunk 2 éve képtelen dönteni a regnáló kormány abban az ügyben, hogy a hipermarketeknek hány %-ban kell magyar terméket forgalmazniuk. Kétségbeejtő a magyar agrárstratégia hiánya!"

A miskolci üzlet a hejőcsabai városrészben, egy hipermarket és egy raktáráruház szomszédságában található, s mindenekelőtt zöldség, gyümölcs, liszt, olaj kapható a boltban. A szociális boltban kizárólag magyar termékek találhatók, az áru közvetlenül a termelőtől érkezik, így azokat akár 50 %-kal olcsóbban tudják kínálni. A Magosz igazgatója elmondta, alig 2 hónap telt el az első gazdabolt megnyitása óta, s már mintegy 600 üzlettulajdonos jelezte csatlakozási szándékát.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?