7 °C Budapest

Magyar franchise: már 600 vállalkozó nyitna szociális boltot!

2009. március 27. 09:00

Jelentős érdeklődés mellett tegnap megnyílt Miskolcon az első szociális bolt. A Magosz által megszervezett hálózathoz már 600 vállalkozó jelezte, hogy szívesen csatlakozna a programhoz. A csak magyar árukat forgalmazó üzletek kínálata jóval olcsóbb, mint például a hipermarketeké.

Kígyózó sor állt a tegnap megnyitott Csaba vezér úti szociális kisbolt előtt. A vásárlók fontosnak tartják az olcsó árakat, de még fontosabb, hogy jó minőségű hazai élelmiszerek kerülnek a kosárba.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kiemelte:"Mindazoknak ajánlom ezt a boltot, akik nem akarnak a természettől távol, szállítókonténerekben érlelt zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. Azon túl, hogy piacot nyerhetnek a magyar gazdák, és a vásárlók is rendkívül kedvező áron hozzájuthatnak a jó minőségű hazai termékekhez, látnunk kell a bolthálózat munkahelyteremtő, de legalábbis -megtartó szerepét is."

Jól példázza mindezt a kisbolt tulajdonosa, aki a termékek bemutatásakor elmondta, hogy terveik szerint a jövő héten már tejet is árusítanak. Megkeresett egy olyan tehenészt, akit teljesen ellehetetlenített a tejpiac reformjának nevezett kormányzati döntés, s már a megszűnés fenyegette.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója kiemelte:"Nem tudtuk a tehetetlenséget tovább nézni, hogy más országokkal ellentétben nálunk 2 éve képtelen dönteni a regnáló kormány abban az ügyben, hogy a hipermarketeknek hány %-ban kell magyar terméket forgalmazniuk. Kétségbeejtő a magyar agrárstratégia hiánya!"

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A miskolci üzlet a hejőcsabai városrészben, egy hipermarket és egy raktáráruház szomszédságában található, s mindenekelőtt zöldség, gyümölcs, liszt, olaj kapható a boltban. A szociális boltban kizárólag magyar termékek találhatók, az áru közvetlenül a termelőtől érkezik, így azokat akár 50 %-kal olcsóbban tudják kínálni. A Magosz igazgatója elmondta, alig 2 hónap telt el az első gazdabolt megnyitása óta, s már mintegy 600 üzlettulajdonos jelezte csatlakozási szándékát.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm