5 °C Budapest

Magyar franchise: már 600 vállalkozó nyitna szociális boltot!

2009. március 27. 09:00

Jelentős érdeklődés mellett tegnap megnyílt Miskolcon az első szociális bolt. A Magosz által megszervezett hálózathoz már 600 vállalkozó jelezte, hogy szívesen csatlakozna a programhoz. A csak magyar árukat forgalmazó üzletek kínálata jóval olcsóbb, mint például a hipermarketeké.

Kígyózó sor állt a tegnap megnyitott Csaba vezér úti szociális kisbolt előtt. A vásárlók fontosnak tartják az olcsó árakat, de még fontosabb, hogy jó minőségű hazai élelmiszerek kerülnek a kosárba.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke kiemelte:"Mindazoknak ajánlom ezt a boltot, akik nem akarnak a természettől távol, szállítókonténerekben érlelt zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani. Azon túl, hogy piacot nyerhetnek a magyar gazdák, és a vásárlók is rendkívül kedvező áron hozzájuthatnak a jó minőségű hazai termékekhez, látnunk kell a bolthálózat munkahelyteremtő, de legalábbis -megtartó szerepét is."

Jól példázza mindezt a kisbolt tulajdonosa, aki a termékek bemutatásakor elmondta, hogy terveik szerint a jövő héten már tejet is árusítanak. Megkeresett egy olyan tehenészt, akit teljesen ellehetetlenített a tejpiac reformjának nevezett kormányzati döntés, s már a megszűnés fenyegette.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója kiemelte:"Nem tudtuk a tehetetlenséget tovább nézni, hogy más országokkal ellentétben nálunk 2 éve képtelen dönteni a regnáló kormány abban az ügyben, hogy a hipermarketeknek hány %-ban kell magyar terméket forgalmazniuk. Kétségbeejtő a magyar agrárstratégia hiánya!"

A miskolci üzlet a hejőcsabai városrészben, egy hipermarket és egy raktáráruház szomszédságában található, s mindenekelőtt zöldség, gyümölcs, liszt, olaj kapható a boltban. A szociális boltban kizárólag magyar termékek találhatók, az áru közvetlenül a termelőtől érkezik, így azokat akár 50 %-kal olcsóbban tudják kínálni. A Magosz igazgatója elmondta, alig 2 hónap telt el az első gazdabolt megnyitása óta, s már mintegy 600 üzlettulajdonos jelezte csatlakozási szándékát.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?