10 °C Budapest

Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy: várják a pályázatokat!

Pénzcentrum
2009. január 22. 12:30

Előny a gyártónak, a kereskedőnek, a fogyasztónak A már tíz éves múltra visszatekintő Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegy működtetője, az Agrármarketing Centrum (AMC) az eddigieknél még nagyobb összefogást szorgalmaz a magyar gyártókkal. Az egy évtizede sikeresen szereplő védjegy már több mint 350 hazai terméken látható, és az AMC idén is várja az újabb pályázatokat.

A tanúsított magyar élelmiszerek kiemelkedő jelentőségűek a termelők, a fogyasztók és a kereskedők számára egyaránt. Ahogy ezt egy, a közelmúltban végzett felmérés is bizonyítja, a tanúsítvány belépő egy elitklubba: emeli a termék presztízsét és erősíti a gyártó pozícióját, ugyanakkor a fogyasztóban bizalmat ébreszt, ami a kereskedőre is pozitív hatással van. A KMÉ védjegyes termékek vásárlásának ösztönzésére 2009-ben törzsvásárlói kártyaprogram elindítását tervezi az Agrármarketing Centrum.

A KMÉ védjegyet birtokló cégek többsége már hét-nyolc éve rendelkezik az elismeréssel, az elmúlt pár évben azonban megszaporodott a védjegyes termékek száma, mivel a magyar élelmiszergyártók rájöttek, hogy előnyük származik a minőségtanúsított élelmiszerekből.

Az Agrármarketing Centrum gyártókat megszólaltató, 2008. évi kérdőíves felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 67 százaléka szerint a KMÉ védjeggyel ellátott termékek pozíciója erősebb a kereskedelemben, mint az emblémával nem rendelkező versenytársaiké. 64 százalékuk úgy véli, hogy a védjegy egy adott termék presztízsét is növelheti, míg közel 50 százalékuk úgy gondolja, hogy a védjegyes termékekkel könnyebb elérni bizonyos fogyasztói csoportokat.

"A kérdőív kitöltőinek 75 százaléka nyilatkozott úgy, hogy további termékkel is szeretne pályázni a minősítésre. Ezt a számot tervezzük növelni új pályázók által, hiszen idén is várjuk a jelentkezőket, hogy minél több tanúsítványt oszthassunk ki. A fogyasztókat pedig a KMÉ védjegyes termékek vásárlására szeretnénk ösztönözni egy törzsvásárlói kártyaprogram elindítása által, amelyet az év második felére tervezünk. Ez a kereskedelmi láncok esetében már most is működő törzsvásárlói programokhoz csatlakozna. A részletek kidolgozása és az egyeztetés még most zajlik a láncokkal, de van már olyan kereskedelmi partner, aki jelezte, hogy szívesen együttműködne" - fejtette ki Pál József, az AMC igazgatója.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

"1998-ban a Földművelődési és Vidékfejlesztési Minisztérium indította útjára a Kiváló Magyar Élelmiszer Védjegy programot, amelynek működtetését jelenleg az Agrármarketing Centrum végzi. Az Európai Unió egységes piaca ellenére fontos, hogy a nemzeti termékek vásárlását adott esetben előnyben részesítse a lakosság. Akik a magyar élelmiszeripart és a minőséget szívükön viselik, tudják, hogy összefogás nélkül nagyon nehéz a piacon talpon maradni. Éppen ezért különösen fontos a fogyasztók tájékoztatása a megbízható és kiváló minőségű magyar termékekről" - mondta Gyaraky Zoltán, az FVM élelmiszerlánc-elemzési főosztályának vezetője.

A Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy "ernyő" jellegű márkaként tanúsítja a termék piaci átlag feletti minőségét, és egységes arculati megjelenést biztosít a használatára jogosult áruk számára. Az embléma jelzi az igényes vásárló részére, hogy minőségi terméket tesz a kosarába, hiszen használóinak igen szigorú kritériumoknak kell megfelelniük.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem