19 °C Budapest

Indul az Építési Piactér: 1800 milliárd forintra lehet pályázni!

Pénzcentrum
2008. november 27. 14:15

Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) államtitkára és Tolnay Tibor, az Építési Vállalkozók Országos Szövetségének (ÉVOSZ) elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be az Építési Piactér indítását.

Az építési vállalkozók mostantól egy új internetes felületen tájékozódhatnak az 1800 milliárd forintnyi uniós forrásból megvalósuló építési beruházásokról, az ágazat szereplői számára kiírt közbeszerzésekről, megrendelésekről. A következő másfél évben mintegy 1800 milliárd forintnyi hazai kereslet jelentkezik az építőiparban az uniós források segítségével. Mindezen projektek egy, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által létrehozott internetes adatbázisból lekereshetők.

Az Építési Piactér előnye, hogy gyorsan megszerezhető ingyenes információt ad az építőipari vállalkozóknak, akik így már a kiírás pillanatában értesülhetnek a számukra fontos közbeszerzési pályázatokról, kereshetnek az uniós pályázatok győztesei között tallózva vagy kilencféle építőipari szakmatípus szerint olyan, az uniós pályázatokhoz kapcsolódó üzleti lehetőségekről is, ahol nem kell közbeszerzési pályázatot kiírni.

Az Építőipari Piactér tartalma heti rendszerességgel frissül, információt a három kereső segítségével kaphat az érdeklődő. Az "Uniós projektek" oldal azt a célt szolgálja, hogy az építőipari vállalkozások egy helyen tájékozódhassanak az uniós támogatású építési beruházások legfontosabb adatairól. A "Közbeszerzési eljárások" oldalon az építésügyi közbeszerzési eljárások adatai között lehet keresni. A "Várható uniós projektek" funkció által a kormány által jóváhagyott, de kiírásra még nem került kiemelt projektek között lehet böngészni.

Az átláthatóság és számonkérhetőség érdekében létrejött internetes oldalakhoz, az antilop.gov.hu-hoz és a közpénzpályázat.gov.hu-hoz csatlakozik az Építési Piactér is, hiszen nem csak tájékoztató jellegű információkat tartalmaz, hanem általa az adatok, a beruházások menete is mindenki számára nyomon követhető.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A minél szélesebb körű tájékoztatás érdekében az Építőipari Piactér keresőprogram több szakmai és kormányzati internetes honlapról is elérhető (pl. www.evosz.hu, www.vosz.hu, www.iposz.hu, www.maisz.hu, www.mek.hu, www.mmk.hu, www.nfgm.gov.hu, www.vati.hu). Az Építőipari Piactér elérhetősége a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?