A vállalatok kevesebbet, a lakosság többet költ majd vagyonvédelemre

Pénzcentrum
2008. november 14. 10:00

Az építőipar beruházások elmaradásával, illetve a megvalósuló projektek költségcsökkentési törekvéseivel egyre kevesebbet költenek majd a vállalatok biztonságtechnikára, például riasztórendszerekre, a betörések száma viszont a lakossági keresletet növelheti -írja a Világgazdaság.

A lap által megkérdezett biztonságtechnikai vállalatok vezetői szerint a vállalati ügyfélkör szűkülése várható, különösen a beléptető-rendszerek iránti kereslet csökkenhet.

A Seawing Controls Kft. ügyvezetője szerint már az idei árbevételük is elmarad a tavalyi 1,5 milliárdtól, azonban a szállodaiparban még lehet potenciál, bár ez több külföldi vállalatot is idecsábíthat.

A tavalyi 7 milliárd forintos árbevételű G4S Biztonságtechnikai Zrt. vezérigazgatója szerint a pénzintézetek ATM-eit érő gyakori támadások miatt megnőhet a védelemre költött pénzek összege, és a pénzszállítási tevékenységet sem érinti jelentősen a válság, azonban a beléptető és munkaidő-nyilvántartó rendszerek iránti kereslet csökkenni fog.

Mivel a piaci szereplők már most is alacsonyabb árakat kínálnak a verseny miatt, a tőkeszegény kisebb vállalkozások tömegesen mehetnek csődbe. Hazánkban jelenleg 500 társaság és 3500-4000 egyéni vállalkozó tevékenykedik ezen a piacon, ami a németországi adatokat is felülmúlja.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A válság következtében megemelkedő megélhetési bűncselekmények száma miatt a lakosság azonban várhatóan többet költ majd vagyonvédelmi eszközökre.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?