21 °C Budapest

Gazdakártya: Túl a 7 milliárdos hitelállományon

Pénzcentrum
2008. november 20. 08:51

Kiugró sikerrel zárta az első évet a mezőgazdasági mikro- és kisvállalkozások finanszírozási lehetőségeit bővítő Gazdahitel-Gazdakártya program. Az eddig elbírált közel 1300 hitelkérelem nyomán megítélt több mint 7 milliárd forintnyi hitelkeret elsősorban az egyéni és családi gazdálkodók, valamint az őstermelők számára kínál igen kedvező finanszírozási lehetőséget. A TakarékBank által kifejlesztett terméket igénybe vevő vállalkozások megbízható partnerek: egyikük esetében sem került még sor a kezességi garancia beváltására.

A Takarékbank által kialakított Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció sikerét annak számos előnye biztosította: a kedvező kamat mellett (3 havi BUBOR + 3 százalék) alacsony garanciadíj és gyors elbírálás jellemzi, a hitelhez széles körben felhasználható MasterCard Elektronic Business kártya jár. Bár az 1-15 millió forint között nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék elsődleges előállítását finanszírozhatja, az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására felhasználható. A 91 naptól két évig terjedő futamidő szintén rugalmas lehetőségeket nyújt a kívánt finanszírozási cél megvalósítására.

A Gazdahitel gyakorlatilag az egész országban elérhető: a programban részt vevő 99, a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó takarékszövetkezet és bank 905 fiókja biztosítja a széles körű lefedettséget. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segítette.

"Az első év eredményei meghaladják az eredetileg kitűzött elvárásokat." - adott értékelést Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. "Beigazolódott, hogy a mezőgazdaságban is óriási igény van egy gyors és rugalmas hitelhez jutást biztosító finanszírozási megoldásra. Bár gazdálkodó ügyfeleink az első időszakban elsősorban a ciklikus bevételi struktúrából fakadó likviditási helyzetek kezelésére használják fel a Gazdahiteleket, arra számítunk, hogy azok idővel egyre nagyobb szerepet kapnak a különféle beruházások finanszírozásában is."

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm