10 °C Budapest

Gazdakártya: Túl a 7 milliárdos hitelállományon

Pénzcentrum
2008. november 20. 08:51

Kiugró sikerrel zárta az első évet a mezőgazdasági mikro- és kisvállalkozások finanszírozási lehetőségeit bővítő Gazdahitel-Gazdakártya program. Az eddig elbírált közel 1300 hitelkérelem nyomán megítélt több mint 7 milliárd forintnyi hitelkeret elsősorban az egyéni és családi gazdálkodók, valamint az őstermelők számára kínál igen kedvező finanszírozási lehetőséget. A TakarékBank által kifejlesztett terméket igénybe vevő vállalkozások megbízható partnerek: egyikük esetében sem került még sor a kezességi garancia beváltására.

A Takarékbank által kialakított Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció sikerét annak számos előnye biztosította: a kedvező kamat mellett (3 havi BUBOR + 3 százalék) alacsony garanciadíj és gyors elbírálás jellemzi, a hitelhez széles körben felhasználható MasterCard Elektronic Business kártya jár. Bár az 1-15 millió forint között nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék elsődleges előállítását finanszírozhatja, az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására felhasználható. A 91 naptól két évig terjedő futamidő szintén rugalmas lehetőségeket nyújt a kívánt finanszírozási cél megvalósítására.

A Gazdahitel gyakorlatilag az egész országban elérhető: a programban részt vevő 99, a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó takarékszövetkezet és bank 905 fiókja biztosítja a széles körű lefedettséget. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segítette.

"Az első év eredményei meghaladják az eredetileg kitűzött elvárásokat." - adott értékelést Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. "Beigazolódott, hogy a mezőgazdaságban is óriási igény van egy gyors és rugalmas hitelhez jutást biztosító finanszírozási megoldásra. Bár gazdálkodó ügyfeleink az első időszakban elsősorban a ciklikus bevételi struktúrából fakadó likviditási helyzetek kezelésére használják fel a Gazdahiteleket, arra számítunk, hogy azok idővel egyre nagyobb szerepet kapnak a különféle beruházások finanszírozásában is."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm