19 °C Budapest

Gazdakártya: Túl a 7 milliárdos hitelállományon

Pénzcentrum
2008. november 20. 08:51

Kiugró sikerrel zárta az első évet a mezőgazdasági mikro- és kisvállalkozások finanszírozási lehetőségeit bővítő Gazdahitel-Gazdakártya program. Az eddig elbírált közel 1300 hitelkérelem nyomán megítélt több mint 7 milliárd forintnyi hitelkeret elsősorban az egyéni és családi gazdálkodók, valamint az őstermelők számára kínál igen kedvező finanszírozási lehetőséget. A TakarékBank által kifejlesztett terméket igénybe vevő vállalkozások megbízható partnerek: egyikük esetében sem került még sor a kezességi garancia beváltására.

A Takarékbank által kialakított Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció sikerét annak számos előnye biztosította: a kedvező kamat mellett (3 havi BUBOR + 3 százalék) alacsony garanciadíj és gyors elbírálás jellemzi, a hitelhez széles körben felhasználható MasterCard Elektronic Business kártya jár. Bár az 1-15 millió forint között nyújtható hitel csak mezőgazdasági termék elsődleges előállítását finanszírozhatja, az összeg akár forgóeszközök, akár beruházások finanszírozására felhasználható. A 91 naptól két évig terjedő futamidő szintén rugalmas lehetőségeket nyújt a kívánt finanszírozási cél megvalósítására.

A Gazdahitel gyakorlatilag az egész országban elérhető: a programban részt vevő 99, a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó takarékszövetkezet és bank 905 fiókja biztosítja a széles körű lefedettséget. Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány a program sikerét kedvezményes díjú készfizető kezesség vállalásával segítette.

"Az első év eredményei meghaladják az eredetileg kitűzött elvárásokat." - adott értékelést Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója. "Beigazolódott, hogy a mezőgazdaságban is óriási igény van egy gyors és rugalmas hitelhez jutást biztosító finanszírozási megoldásra. Bár gazdálkodó ügyfeleink az első időszakban elsősorban a ciklikus bevételi struktúrából fakadó likviditási helyzetek kezelésére használják fel a Gazdahiteleket, arra számítunk, hogy azok idővel egyre nagyobb szerepet kapnak a különféle beruházások finanszírozásában is."

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?