3 °C Budapest

Bezárták az Elektropontokat, az alkalmazottak nem látják jövőjüket!

Pénzcentrum
2008. október 31. 09:00

Szerdán mint a 70 Elektropont üzletét bezárta a bajai székhelyű Elektro Computer Zrt. A cég több mint 800 főnek adott munkát - írja a Világgazdaság.

A cég vezérigazgatója, Kökény Ferenc azzal indokolta a lépést, hogy a hitelbiztosítók törölték a társaság hitelbiztosítéki védelmét, így nem tudnak árut vásárolni, azonban a számok alapján már a pénzügyi válság előtt is gondban volt a cég.

Fél éve már ki is szállt a német Electronic Partner GmbH a zrt-ből, mivel tavaly 900 millió forintos veszteséget, és 8 milliárdos kötelezettségállományt halmozott fel.

A cég legnagyobb beszállítói - az Electrolux Lehel, a Whirpool és a Samsung - visszakérték bizományosi értékesítésre átadott áruikat.

Az ország 47 városában működő 70 üzlet dolgozói pedig semmit nem tudnak a jövőjükkel kapcsolatban.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Elektro Computer Zrt. 1989-ben alakult, magyar magánszemélyek tulajdonaként, első kiskereskedelmi egységét 1990-ben nyitotta, két évvel később pedig terjeszkedni kezdett.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 29. 20:57