12 °C Budapest

Új beruházási hitel a Széchenyi-kártya nyomán

Pénzcentrum
2008. október 10. 08:15

A Széchenyi-kártya mondhatni sikertörténet volt a vállalkozások életében. Veres János pénzügyminiszter és Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára bejelentették, hogy az eddigi tapasztalatok alapján újabb beruházási hitelt dolgoznak ki a vállalkozásoknak - írja a Világgazdaság.

Mivel a Széchenyi-kártya nagyban elősegítette a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását, másrészt szerepe volt a gazdaság fehérítésében is, a szakértők úgy gondolták, hogy nem szabad itt megállni.

A kidolgozás alatt lévő beruházási hitel a Jeremie mikrohitel és az MFB kisvállalkozói hitel kombinációja lenne. A tervek szerint 5-50 millió forint forráshoz lehetne jutni általa, 10 éves futamidővel, alacsony kamatozással. A kártyával a cégek akár ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatnának a hitelhez.

A Széchenyi kártya 2002-es indulása óta eltelt időszakban 103 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, az akkori egymillió forintos hitelkeret mára 25 millió forintra nőtt. Az új konstrukciót pedig várhatóan 2009 tavaszától lehetne igényelni a területi kamarák és a VOSZ hálózatán keresztül.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?