11 °C Budapest

Új beruházási hitel a Széchenyi-kártya nyomán

Pénzcentrum
2008. október 10. 08:15

A Széchenyi-kártya mondhatni sikertörténet volt a vállalkozások életében. Veres János pénzügyminiszter és Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára bejelentették, hogy az eddigi tapasztalatok alapján újabb beruházási hitelt dolgoznak ki a vállalkozásoknak - írja a Világgazdaság.

Mivel a Széchenyi-kártya nagyban elősegítette a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását, másrészt szerepe volt a gazdaság fehérítésében is, a szakértők úgy gondolták, hogy nem szabad itt megállni.

A kidolgozás alatt lévő beruházási hitel a Jeremie mikrohitel és az MFB kisvállalkozói hitel kombinációja lenne. A tervek szerint 5-50 millió forint forráshoz lehetne jutni általa, 10 éves futamidővel, alacsony kamatozással. A kártyával a cégek akár ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatnának a hitelhez.

A Széchenyi kártya 2002-es indulása óta eltelt időszakban 103 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, az akkori egymillió forintos hitelkeret mára 25 millió forintra nőtt. Az új konstrukciót pedig várhatóan 2009 tavaszától lehetne igényelni a területi kamarák és a VOSZ hálózatán keresztül.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?