13 °C Budapest

Új beruházási hitel a Széchenyi-kártya nyomán

Pénzcentrum
2008. október 10. 08:15

A Széchenyi-kártya mondhatni sikertörténet volt a vállalkozások életében. Veres János pénzügyminiszter és Burány Sándor, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára bejelentették, hogy az eddigi tapasztalatok alapján újabb beruházási hitelt dolgoznak ki a vállalkozásoknak - írja a Világgazdaság.

Mivel a Széchenyi-kártya nagyban elősegítette a kis- és középvállalkozások forráshoz jutását, másrészt szerepe volt a gazdaság fehérítésében is, a szakértők úgy gondolták, hogy nem szabad itt megállni.

A kidolgozás alatt lévő beruházási hitel a Jeremie mikrohitel és az MFB kisvállalkozói hitel kombinációja lenne. A tervek szerint 5-50 millió forint forráshoz lehetne jutni általa, 10 éves futamidővel, alacsony kamatozással. A kártyával a cégek akár ingatlanfedezet nélkül is hozzájuthatnának a hitelhez.

A Széchenyi kártya 2002-es indulása óta eltelt időszakban 103 ezren éltek ezzel a lehetőséggel, az akkori egymillió forintos hitelkeret mára 25 millió forintra nőtt. Az új konstrukciót pedig várhatóan 2009 tavaszától lehetne igényelni a területi kamarák és a VOSZ hálózatán keresztül.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem