A pénzintézetek katalizátora a Széchenyi Kártya

Pénzcentrum
2008. szeptember 30. 10:00

Az eddigi tapasztalatok alapján előremutató és jó kezdeményezésnek tartják a pénzintézetek a Széchenyi Kártyát, hiszen ezen keresztül jobban megismerhetik a kisvállalatok igényeit, és az állami támogatás folytán a hitelezési kockázatuk is elfogadható szinten marad - írja a Világgazdaság.

A kártyának köszönhetően a bankok bátrabban kínálják egyéb, mikro- és kisvállalkozói körre szabott szolgáltatásaikat is, és olyan ügyfeleket is megszerezhetnek, akik korábban ritkán mentek bankfiókba.

A kártyakínáló bankok közül az OTP részesedése a legnagyobb, 35 százalék feletti, az átlagos hitelkerete 6-7 millió forint, amit 75 százalékig használnak ki a vállalkozások.

Szintén elégedett részesedésével a Polgári Takarékszövetkezet ágazati ügyvezetője, Kiss Károly, mivel 210 vállalkozónak mintegy 1,66 milliárd forintot helyeztek ki, és új ügyfeleket is szereztek rajtuk keresztül. Az átlagos hitelkeret náluk 7,5 millió forint, 70 százalékos kihasználtsággal, és 4 százalék alatti a bedőlések aránya is.

A Széchenyi Kártya 2 megjelenésével további ügyfelekre és sikerekre számítanak, mivel a negyedéves feltöltés megszűnése, és a futamidő egyről két évre növelése miatt a vállalkozók hosszabb távra, rugalmasan tudnak tervezni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az említett pénzintézeteken kívül az MKB, az Erste és a Volksbank kínál Széchenyi Kártyát, 10 illetve 20 millió forintos hitelkerettel.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 31. 20:54
A női újságírók helyzetéről szóló sorozatunkban ezúttal Gasparik Lilla Katus Eszterrel, az Átlátszó...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
KonyhaKontrolling  |  2023. március 31. 07:55
Nemrég megkaptam az éves bónuszom, és azon gondolkoztam, hogy vajon megéri-e valami értelmes kamatoz...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?