A pénzintézetek katalizátora a Széchenyi Kártya

Pénzcentrum
2008. szeptember 30. 10:00

Az eddigi tapasztalatok alapján előremutató és jó kezdeményezésnek tartják a pénzintézetek a Széchenyi Kártyát, hiszen ezen keresztül jobban megismerhetik a kisvállalatok igényeit, és az állami támogatás folytán a hitelezési kockázatuk is elfogadható szinten marad - írja a Világgazdaság.

A kártyának köszönhetően a bankok bátrabban kínálják egyéb, mikro- és kisvállalkozói körre szabott szolgáltatásaikat is, és olyan ügyfeleket is megszerezhetnek, akik korábban ritkán mentek bankfiókba.

A kártyakínáló bankok közül az OTP részesedése a legnagyobb, 35 százalék feletti, az átlagos hitelkerete 6-7 millió forint, amit 75 százalékig használnak ki a vállalkozások.

Szintén elégedett részesedésével a Polgári Takarékszövetkezet ágazati ügyvezetője, Kiss Károly, mivel 210 vállalkozónak mintegy 1,66 milliárd forintot helyeztek ki, és új ügyfeleket is szereztek rajtuk keresztül. Az átlagos hitelkeret náluk 7,5 millió forint, 70 százalékos kihasználtsággal, és 4 százalék alatti a bedőlések aránya is.

A Széchenyi Kártya 2 megjelenésével további ügyfelekre és sikerekre számítanak, mivel a negyedéves feltöltés megszűnése, és a futamidő egyről két évre növelése miatt a vállalkozók hosszabb távra, rugalmasan tudnak tervezni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az említett pénzintézeteken kívül az MKB, az Erste és a Volksbank kínál Széchenyi Kártyát, 10 illetve 20 millió forintos hitelkerettel.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?