15 °C Budapest

Karrierek, amivel még most is betegre keresheted magad!

Pénzcentrum
2008. október 10. 16:00

Mindenkinek az álmai között ott szerepel, hogy egyszer majd milliomos lesz. A jelenlegi gazdasági helyzetben ez azonban elég nehéznek tűnik, ugyanis még az is aggódik, aki már milliomos, hogy vajon meddig marad az. De azért vannak még most is olyan szakmák, amikkel elég jó pénzeket lehet keresni...

Bor

Az egyik ágazat, amibe érdemes lehet belevágni, az a borászat. Gyakorlatilag hihetetlen széles körben lehet lehetőségeket találni ezen az egy területen belül. A termesztéstől, a borkóstolásig, a konkrét kereskedelmen keresztül mindeni válogathat, hogy mi is érdekli igazán. A fogyasztói érdeklődés rohamos növekedése miatt az egyre különlegesebb és minőségibb étel és italfajták iránt a terület egyre inkább fejlődik.

Bár azért van hátulütője is a dolognak, a kezdeti magas költségek, illetve a versenytársak sokasága. Az árakat nem lehet kényünk kedvünk szerint felemelni, sokan örülnek, ha a költségeik felett van valamennyi tiszta nyereségük. Egy viszont biztos, a kemény munka itt is meghozza a gyümölcsét.

Munkaerő-közvetítés

Legyen akármekkora a válság, a cégek akkor is fognak alkalmazni embereket, így a munkaerő-közvetítő cégekre mindig is szükség lesz. Így ha valaki nem bánja, hogy emberekkel kell foglalkoznia, és egyből a dolgok sűrűjébe kerülhet, ez egy ideális szakma lehet. (Részmunkaidős főnök! Bomba siker....)

Az amerikai adatok elég bíztatóak ilyen téren, de itthon sem kell azért aggódnia egy cégnek. Az American Staffing Association vezérigazgatója szerint az Egyesült Államokban minden nap 3 millió ember jár dolgozni a munkaerő-közvetítőcégek korábbi közbenjárása következtében.

Viszont egy új közvetítőcég kialakítása nem kis munkával jár. A régieknek ugyanis már megvan a jól bevált hálózatuk, így egy új cég jobban teszi, ha saját hálózatot épít ki. Érdemes lehet figyelembe venni a korábbi munkahelyen kiépített kapcsolatokat, de a barátok, ismerősök is könnyen be tudnak ajánlani a saját munkahelyükön. Ezt viszont csak egy esetben szabad kérni, ha képesnek érezzük magunkat arra, hogy megfelelően teljesítsünk, máskülönben azt a személyt hozhatjuk kellemetlen helyzetbe, aki beajánlott minket.

Idősgondozás

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A következő nyerő szakma az idősek gondozása lehet. A demográfiai változásokkal ugyanis az átlagéletkor egyre magasabb, ma már több mint 90 százalék azoknak a fiatalok azt aránya, akik betöltik a 21 éves kort. A népesség száma egyre nő, viszont a fejlett országokban az idősek egyre nagyobb arányt képviselnek, így égető szükségű lesz az időskori ellátások fejlesztése (Egy korszak vége: elfelejthetjük az eddigi nyugdíjrendszert?). Emiatt az öregotthonok vagy akár az otthoni ápolás mondhatni nagy üzletnek számít, egyre többen fognak ugyanis rászorulni mások segítségére.

A szektor most kezd igazán kiépülni egyre szélesebb körben válogathatnak az érdeklődők. Mind a típusokat, mind a technológiát tekintve dinamikus a fejlődés, egy kialakuló ágazatba pedig az elején jó becsatlakozni, hogy az ember részesen legyen mindennek, többek között a nyereségnek is.

Gyerekfelügyelet

A nehéz anyagi körülmények között sok szülő kénytelen úgy dönteni, hogy újra munkába áll, viszont a gyereket nem nagyon tudja kire hagyni, az óvodákban és bölcsődékben pedig köztudottan már egy, sőt sokszor két évre előre nincs hely. A gyerekfelügyelettel foglalkozó vállalkozások ilyen helyzetben szinte tobzódhatnak a megbízásokban. A helyhiány miatt egyre többen alapítanak magán óvodákat, bölcsődéket, hogy a komoly túlkeresletet ki tudják szolgálni, és általában nem is keresnek rosszul.

Ha pedig valaki még azt is vállalja, hogy a gyerek rendszeresen sportolási lehetőséget kap, vagy elkezdhet valamilyen nyelvet elsajátítani már óvodás korban, az borítékolhatja a sikert.

Egyben azonban biztosak lehetünk, akármelyik ágazatot is választjuk, mint minden vállalkozás esetében a kemény munka elengedhetetlen, a kezdeti anyagi ráfordítással együtt. Nem szabad telhetetlennek lenni, de ha már beindult, és jól is jövedelmez az üzlet, kicsit fel lehet lélegezni, és gondolkodni a következő nagy durranáson....

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 2. csütörtök
Zsigmond
18. hét
Május 2.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem