16 °C Budapest

Uniós forrásoknak köszönhetően megkezdődhet a Gödöllői Királyi Kastély komplex fejlesztése

Pénzcentrum
2008. szeptember 18. 11:05

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásával közel 2000 m² területen megújul a kastélyépület, megnövekszik a kiállítótér, így magasabb színvonalú kiállítások, nagyrendezvények megtartására is alkalmassá válik. Átépítik az egykoron a királyi gyermekek lakosztályaként működő Gizella-szárnyat, amely kiállítóteremként kap új funkciót. A Rudolf-szárnyban múzeumi tér kap helyet, mely időszaki kiállítások helyszíneként, valamint interaktív bemutatóhelyként működik majd. Befejeződik a Sörpince rekonstrukciója is. A Kastélypark 52 ezer m²-en nyeri vissza régi pompáját, megszépül a Bástya alatti tér és megújul az Erzsébet terasz és lépcső is. A látogatható területeket teljes mértékben akadálymentesítik.

A Gödöllői Királyi Kastély a közép-magyarországi régió fővároson kívüli területeinek egyik leglátogatottabb, a "Sisi út" révén nemzetközileg is ismert, népszerű turisztikai attrakciója. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 1,45 milliárd forintos támogatásának köszönhetően 2010 első félévében elkészülhet a Kastély komplex, környezetbarát üzemeltetését lehetővé tevő újjáépítése. Varju László, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke a mai napon sajtótájékoztatót tartott a beruházás támogatásáról.

A fejlesztést követően családbarát szolgáltatásokkal is kiegészül a látogatóhely kínálata. Rendszeresek lesznek a múzeumi pedagógiai foglalkozások és a fogyatékosok számára is teljes körűen elérhetővé válnak a látványosságok. A projekt részét képező képzési program fejleszti a kastélyban dolgozók informatikai, nyelvi ismereteit.

A projekt tervezett összköltségvetése 1,6 milliárd Forint, amelyhez 1,45 milliárd Forint támogatást nyert el a projekt.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04