Egyedülálló lehetőség a K&H-tól: nyerj pénzt az alkalmazottaiddal!

Pénzcentrum
2008. szeptember 16. 11:05

Új, egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő a K&H, ugyanis pályázatot ír ki a kis- és középvállalkozások hatékony munkahelyteremtésének támogatására. A K&H kkv bizalom pályázat elnevezése arra utal, hogy a K&H bízik az életképes projekteket elindító kis- és középvállalkozásokban.

Németh László, a K&H kkv marketing vezetője elmondta, új kezdeményezéssel igyekszik a K&H támogatni a hazai kkv-szektort, mivel azok kiemelt fontosságúak a gazdaság egésze szempontjából. Több mint 800 ezer ilyen kisvállalkozás van itthon, melyek a GDP felét, foglalkoztatásnak pedig a 60 százalékát adják. Ezek a kis cégek visszatérő, általános problémákkal küzdenek, így például az európai szinten magas közterhekkel, a kisebbségi kormányzásból fakadó tervezési bizonytalansággal.

A mai napon meghirdetett pályázat egyik célja, hogy minél inkább ráirányítsa a figyelmet a szektorra, illetve a foglalkoztatási kérdés fontosságára. Azokat a pályázókat díjazzák egy szerényebb összeggel és erkölcsi elismeréssel, akik a beruházási összeghez képest a legtöbb munkahelyet hozták létre a tavalyi évben.

Németh László szerint felmerülhet a kérdés, hogy ez valóban előre mutat-e, hiszen például a high-tech iparágakban nem ez a legjobb mutató. Végül a foglalkoztatás fontossága miatt döntöttek e mutató alkalmazása mellett, amely összecseng a kormányzat jelenlegi gazdaságfehérítési szándékaival is.

A K&H abban bízik, hogy ez hagyományteremtő kezdeményezés, pár év múlva komoly presztízskérdés lesz, hogy ki nyeri majd el.

Bognár Mihály, a k&h pályázati igazgatóság vezetője kiemelte, hogy a kkv-szektorban a K&H meghatározó szerepet játszik. A bank felelősséggel tartozik a mikro- és kisvállalkozások fejlesztéséért.

A pályázati feltételekkel kapcsolatosan megtudtuk, azok a mikro-és kisvállalkozások vehetnek részt, melyek az elmúlt 1 év során (2007) beruházást hajtottak végre, ezzel együtt munkahelyet is teremtettek (relatíve a legtöbbet). Három díjazott lesz, a benyújtott pályázatok alapján. 2, 1, illetve félmillió forint pénzjutalomban részesülnek.

Azok a kis cégek indulhatnak, akik a 2007. december 31-ig 5-50 fő alkalmazottat foglalkoztattak, s a lezárt üzleti év árbevétele nem haladta meg az 1 milliárd forintot. Fontos tudni, hogy nem csupán a K&H ügyfelei adhatnak be pályázatot.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bognár Mihály elmondta, a beruházás-méret, melyet végre kell hajtani a tavalyi évben legalább 10 millió forint. A bírálat során az egységnyi beruházásra jutó új munkahelyek számát vizsgálják. Amennyiben több pályázó hasonló értéket ér el, akkor több szempontot is néznek, így például, hogy a beruházás innovatív volt-e, illetve mennyire volt zöld a beruházás.

További kritérium a pozitív saját tőke, a vállalkozás nem állhat csőd-, fel- és végelszámolás alatt, nem lehet köztartozása és bankok felé sem tartozása. Erről ugyan első körben nem kérnek igazolást, azonban akik már bent vannak az esélyesek körében, azoktól már kérik ezeket. A pályázatokat egyébként postai úton lehet benyújtani, egészen október 16-ig várják.

Az értékelést egy szakmai zsűri végzi, melynek tagja Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Németh László és Bognár Mihály. Az értékelés lezárása november 17-én lesz, ekkor hozzák nyilvánosságra a nyertes pályázókat. A pályázati dokumentáció elérhető a bank honlapján, de közvetlenül e-mailen (kkvpalyazat@netaktiv.hu) keresztül is.

Fontos tudni, hogy a díj felhasználását semmilyen feltételhez nem kötik. A szóban forgó összeget egy újonnan nyitott K&H számlára utalják át, melynek kezelési költségét 4 hónapig elengedik.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?