Szélessávú internethálózat kiépítése a szentesi, csongrádi kistérség és Mindszent területén

Pénzcentrum
2008. augusztus 15. 10:14

Nemzeti Fejlesztési Terv keretében a szentesi, csongrádi kistérség és Mindszent területén szélessávú internethálózat kiépítése valósult meg uniós segítséggel. Az ünnepélyes átadón Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elmondta, hogy a projekt az országban szinte egyedülálló, hisz a három térséget összekapcsoló rendkívül hosszú optikai gerinchálózat 13 települést - közöttük külterületi településrészeket is - köt össze, lehetővé téve az érintett települések nagysebességű internet kapcsolattal való ellátását.

A "Szélessávú internethálózat kiépítése a szentesi, csongrádi kistérség és Mindszent területén" projekt a Nemzeti Fejlesztési Terv, Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjának (GVOP) keretében nyert támogatást 2005-ben. A projekt megvalósítása a hálózatba bekapcsolandó települések számát, illetve azok földrajzi távolságát tekintve is egészen különleges. A fejlesztés a következő településeket érintette: Derekegyház (Tompaháttal együtt), Nagymágocs (Ótompaháttal együtt), Árpádhalom, Fábiánsebestyén, Eperjes, Nagytőke, Szegvár, Szentes-Magyartés, Csongrád-Bokros, Felgyő, Tömörkény, Csanytelek, Mindszent (Dózsa-telep).

A projekt lehetővé teszi a felsorolt kistelepülések számára az országos gerinchálózat elérését, ennek eredményeként jelentősen nő a térség szélessávú internet lefedettsége. A korszerű kapcsolati lehetőségek, a térség gazdasági lehetőségeinek kiaknázása mellett, az e-Közigazgatás szolgáltatásainak kiépíthetőségét és a térségi esélyegyenlőség megvalósulását is segítik. Biztosítja a kis-, és középvállalatok, a potenciális munkavállalók számára is a fejlődést, bekapcsolódást az üzleti folyamatokba.

A közel 330 millió forint összköltségvetésű fejlesztést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 246 millió forintos uniós és hazai támogatásban részesítette. A 75 %-os támogatás mellett a szükséges saját erő támogatására a pályázó több mint 50 millió forint támogatást nyert az EU Pályázati Önerő Alapból.

A projekt megvalósítása, a 2005-ben benyújtott pályázat kedvező elbírálását követően, 2006-ban kezdődhetett meg. A több mint 130 km hosszúságú hálózat használatbavételi engedélyezési eljárását követően a projekt 2008 első félévében zárulhatott le.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?