Forradalmi fordulat: hódító e-cégeljárás

Pénzcentrum
2008. július 22. 09:45

Draskovics Tibor igazázságügyi- és rendészeti miniszter szerint a július elsejével kötelezővé vált elektronikus cégeljárás és az egyórás cégbejegyzés forradalmi fordulat a hazai igazságszolgáltatásban - tudósít a Világgazdaság.

Draskovics szerint ráadásul az ügyfelek egyre magasabb mennyiségi és minőségi követelményeket támasztanak az állammal szemben, amely ezeknek kizárólag az elektronikus csatornák felhasználásával tehet eleget. Így ezeket lépésről lépésre mindenütt alkalmazni kell, ahol azt az anyagi lehetőségek megengedik.

A júliusi kezdésre a cégbíróságok 60 millió forintot kaptak, és folyamatban van egy 990 millió forintos támogatást igénylő projekt megvalósítása is. Sőt, már készülőben van, s szeptemberre a parlament elé kerülhet az e-tértivevényre vonatkozó törvénytervezet is.

Július első 10 napjában több mint 400 gazdasági társaságot alapítottak Budapesten az 1 órás cégbejegyzés szabályai szerint, azonban a cégbíróság nem minden esetben volt képes tartani a határidőt, ráadásul még a július 1. előtt beérkezett papíralapú beadványokat is fel kellett dolgozni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?