Zökkenőmentesen startolt az egyórás cégeljárás

Pénzcentrum
2008. július 2. 10:00

Gördülékenyen indult tegnap a Fővárosi Cégbíróságon az új egyórás elektronikus ügyviteli rendszer, délutánig 431 bejegyzési kérelem érkezett. Hosszabb távon azonban a technikain kívül más okozhat problémát - írja a Napi.

A 431 elektronikusan benyújtott kérelem mellett a kétnapos ügyintézésű 720 átcsúszott üggyel is meg kellett bírkóznia a cégbíróságnak. A leggyakoribb hiba a kézbesítésekkel és az előszerkesztéssel kapcsolatban merült fel, de időnként még az adatátvitel is akadozik.

Ezek a problémák a rendszerrel való megismerkedést követően valószínűleg kiküszöbölhetőek lesznek, hosszabb távon azonban az ügyvédeknek átalakuló feladataikkal is meg kell tudni birkózni.

A kötelező e-cégeljárás átalakítja az ügyvédek munkáját és természetesen díjszabásukat is, aminek minden eleméért külön-külön fizetni kell, így a minősített aláírásért, az elektronikus időbélyegzőért, az ügyfél adatainak ellenőrzéséért. A tarifák várhatóan emelkedni fognak.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?