16 °C Budapest

Az újdonság erejével hatott az Aldi!

Pénzcentrum
2008. április 18. 09:15

A tegnapi nap folyamán öt áruházzal megnyitott az Aldi, a cég tervei szerint még ebben a hónapban sor kerülhet a már megépült 12 új egység megnyitására is. A hosszú távon száz üzlet üzemeltetését megcélzó élelmiszerlánc terjeszkedési terve a szakértők szerint nem reális a piac telítettsége miatt. A nyitási ármarketing jelentős forgalmat eredményezhet, kérdés, hogy mekkora veszteséggel jár - írja a Napi Gazdaság.

A piliscsabai üzlet megnyitásakor több száz fős sor alakult ki, de a hisztéria meg sem közelítette a korábbi Electro World, vagy Lidl nyitásokat. A legtöbb érdeklődő az akciós újsággal kezében böngészte a nyitás keretében kedvezményesen megvásárolható termékeket, a pénztáraknál a főnyíró volt a slágertermék.

A cég vezetői nem nyilatkoztak a sajtónak, üzletpolitikájuk szerint az árakkal üzennek a vásárlóknak. A napi élelmiszerek árának összehasonlításakor a Napi nem talált jelentős különbséget az Aldi és a konkurens cégek árai között. Pozitívum, hogy a friss tejet és a tésztafélék nagy részét Magyarországról szerzi be a cég.

EZT OLVASTAD MÁR?