Újabb pályázatok társadalmi egyeztetésen

Pénzcentrum
2008. április 17. 08:57

Négy új kiírás jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján társadalmi egyeztetésre. Az egyeztetési időszak 2008. április 16-tól 29-ig tart.

A KEOP 2.2.3 konstrukció célja az emberi tevékenységből származó szennyezések megelőzése, a természetes (jó) vízminőség megőrzése az ivóvíz termelés céljára kiépített vízművek környezetében.

A KEOP 2.2.2 kiírás támogatja a Víz Keretirányelv (VKI) végrehajtásához tartozó 2007-től működő monitoring rendszer továbbfejlesztését a felszíni- és felszín alatti víztestek, valamint a védett területek állapotának figyelemmel kísérése és rendszeres értékelése érdekében.

A KEOP 6.1.0 kiírás a kompetens és felelős fogyasztói magatartás elterjedésének segítését, a fenntartható életmód értékeinek és eszközeinek széleskörű elterjesztését, a környezeti tanácsadók módszertani kultúrájának korszerűsítését, és a fenntarthatóság tanulásához való jobb hozzáférés biztosítását célozza.

A KEOP 6.2.0 konstrukció ahhoz kíván hozzájárulni, hogy a különböző érintettek (gazdasági szféra, civil szféra, oktatás, tudományos szféra, tanácsadók és lakosság) együttműködésének eredményeként a társadalom minél szélesebb körében tudatosuljon a fenntarthatóság mint értékrend, ismertté váljanak a fenntartható alternatívák használatának módjai és a fogyasztás környezeti hatásai, valamint javuljon a különböző fenntartható fogyasztási alternatívák ismertsége, elérhetősége és használata - áll az NFÜ honlapján.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az NFÜ felhívja a pályázók figyelmét, hogy a pályázati kiíráshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat április 29-ig a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban várják.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20