Írj jó üzleti tervet és kaszálj vele duplán!

Pénzcentrum
2007. december 19. 16:00

Aki érez magában elég kreativitást, és megvan az üzleti vénája is, annak már csupán egy napja maradt arra, hogy nevezzen a Best of Biotech (BOB) elnevezésű üzleti terv író versenyre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BOB az úgynevezett élettudományok területén működő vállalkozások számára meghirdetett verseny, amely terület alatt a gyógyszerkutatást, valamint a biotechnológia mezőgazdasági és ipari alkalmazásait értik. A verseny célcsoportját az olyan köz-, illetve magánszférában tevékenykedő kutatók képezik, akik ötleteiket saját üzleti vállalkozásukban kívánják hasznosítani.

A versenyt mindeddig három alkalommal rendezték már meg, segítségével pedig már 24 új vállalkozást indítottak el, s összesen 111 ezer eurot osztottak ki. A BOB-ot a Life Science Austria (LISA) és az Osztrák Gazdasági és Munkaügyi Minisztérium támogatásával indult útjára, s egy közép-európai eseményről van szó, vagyis nem csupán Magyarországról lehet pályázni, hanem Csehország, Szlovákia és Szlovénia szakembereinek jelentkezését is várják, a nyertesekről nemzetközi zsűri dönt.

A verseny több lépcsős folyamatból áll, regisztrálni holnapig lehet. A 2008. március 6-ig tartó első lépcsőben a résztvevőknek az ötletüket, illetve a projekt rövid összefoglalóját kell leadniuk. Közülük 1 400 euros jutalomban részesül az öt legjobb ötlet benyújtója.

A második lépcsőben, amely jövő év július 3-ig tart, ez alatt az időszak alatt az előzőleg beadott ötletből kell készíteni egy részletes üzleti tervet. Ez idő alatt a résztvevők a terület szakembereinek segítségét és véleményét is igénybe vehetik. Mindemellett a résztvevők számára workshopokat is tartanak, ahol szakértők irányításával állíthatják össze üzleti terveiket, valamint elsajátíthatják a vállalkozáshoz szükséges alapokat.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A két nyertes tervet június 27-én választja ki a zsűri, az első helyezett 15 ezer euros, míg a második 10 ezer euros pénzjutalomban részesül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20