3 °C Budapest

Írj jó üzleti tervet és kaszálj vele duplán!

Pénzcentrum
2007. december 19. 16:00

Aki érez magában elég kreativitást, és megvan az üzleti vénája is, annak már csupán egy napja maradt arra, hogy nevezzen a Best of Biotech (BOB) elnevezésű üzleti terv író versenyre.

A BOB az úgynevezett élettudományok területén működő vállalkozások számára meghirdetett verseny, amely terület alatt a gyógyszerkutatást, valamint a biotechnológia mezőgazdasági és ipari alkalmazásait értik. A verseny célcsoportját az olyan köz-, illetve magánszférában tevékenykedő kutatók képezik, akik ötleteiket saját üzleti vállalkozásukban kívánják hasznosítani.

A versenyt mindeddig három alkalommal rendezték már meg, segítségével pedig már 24 új vállalkozást indítottak el, s összesen 111 ezer eurot osztottak ki. A BOB-ot a Life Science Austria (LISA) és az Osztrák Gazdasági és Munkaügyi Minisztérium támogatásával indult útjára, s egy közép-európai eseményről van szó, vagyis nem csupán Magyarországról lehet pályázni, hanem Csehország, Szlovákia és Szlovénia szakembereinek jelentkezését is várják, a nyertesekről nemzetközi zsűri dönt.

A verseny több lépcsős folyamatból áll, regisztrálni holnapig lehet. A 2008. március 6-ig tartó első lépcsőben a résztvevőknek az ötletüket, illetve a projekt rövid összefoglalóját kell leadniuk. Közülük 1 400 euros jutalomban részesül az öt legjobb ötlet benyújtója.

A második lépcsőben, amely jövő év július 3-ig tart, ez alatt az időszak alatt az előzőleg beadott ötletből kell készíteni egy részletes üzleti tervet. Ez idő alatt a résztvevők a terület szakembereinek segítségét és véleményét is igénybe vehetik. Mindemellett a résztvevők számára workshopokat is tartanak, ahol szakértők irányításával állíthatják össze üzleti terveiket, valamint elsajátíthatják a vállalkozáshoz szükséges alapokat.

A két nyertes tervet június 27-én választja ki a zsűri, az első helyezett 15 ezer euros, míg a második 10 ezer euros pénzjutalomban részesül.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?