31 °C Budapest

Írj jó üzleti tervet és kaszálj vele duplán!

Pénzcentrum
2007. december 19. 16:00

Aki érez magában elég kreativitást, és megvan az üzleti vénája is, annak már csupán egy napja maradt arra, hogy nevezzen a Best of Biotech (BOB) elnevezésű üzleti terv író versenyre.

A BOB az úgynevezett élettudományok területén működő vállalkozások számára meghirdetett verseny, amely terület alatt a gyógyszerkutatást, valamint a biotechnológia mezőgazdasági és ipari alkalmazásait értik. A verseny célcsoportját az olyan köz-, illetve magánszférában tevékenykedő kutatók képezik, akik ötleteiket saját üzleti vállalkozásukban kívánják hasznosítani.

A versenyt mindeddig három alkalommal rendezték már meg, segítségével pedig már 24 új vállalkozást indítottak el, s összesen 111 ezer eurot osztottak ki. A BOB-ot a Life Science Austria (LISA) és az Osztrák Gazdasági és Munkaügyi Minisztérium támogatásával indult útjára, s egy közép-európai eseményről van szó, vagyis nem csupán Magyarországról lehet pályázni, hanem Csehország, Szlovákia és Szlovénia szakembereinek jelentkezését is várják, a nyertesekről nemzetközi zsűri dönt.

A verseny több lépcsős folyamatból áll, regisztrálni holnapig lehet. A 2008. március 6-ig tartó első lépcsőben a résztvevőknek az ötletüket, illetve a projekt rövid összefoglalóját kell leadniuk. Közülük 1 400 euros jutalomban részesül az öt legjobb ötlet benyújtója.

A második lépcsőben, amely jövő év július 3-ig tart, ez alatt az időszak alatt az előzőleg beadott ötletből kell készíteni egy részletes üzleti tervet. Ez idő alatt a résztvevők a terület szakembereinek segítségét és véleményét is igénybe vehetik. Mindemellett a résztvevők számára workshopokat is tartanak, ahol szakértők irányításával állíthatják össze üzleti terveiket, valamint elsajátíthatják a vállalkozáshoz szükséges alapokat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A két nyertes tervet június 27-én választja ki a zsűri, az első helyezett 15 ezer euros, míg a második 10 ezer euros pénzjutalomban részesül.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem