Ötletes cégnevek: út a sikerhez?

Pénzcentrum
2007. december 14. 15:00

Az idei országos cég- és üzletnév versenyen, amely Az én cégérem nevet viseli, a legtöbb szavazatot az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem, a Boy-Go és az Iszkiri futárszolgálat kapta - adja hírül az MTI.

A díjakat tegnap adták át, a benyújtott pályázatok közül a nyerteseket pedig gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki. Az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem tulajdonosa emellett a Magyar Szabadalmi Hivatal különdíját is elnyerte példaértékű gazdasági stratégiájáért, hiszen a szóösszetétel ábrás elemmel kiegészítve szabadalmi oltalom alatt áll.

A legjobb cégér elismerést az V. kerületben, a Hercegprímás utcában található cipőjavító kapta. A cégér Stremény Géza szobrászművész munkája, az üzletbejárat tábláit pedig Jovián György festőművész készítette.

A díjazás egyébként éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég, illetve az üzlet elnevezése kulcsfontosságú elemét képezi a sikeres üzletvitelnek, hiszen egy ötletes, találó elnevezés könnyen "megragad" az emberek fejében.

Az internetes vállalkozások esetében a név pedig még fontosabb, hiszen annak alapján találnak meg bennünket, a honlap címe is ezt tartalmazza a legtöbb esetben. Ráadásul ilyenkor már arra is figyelni kell, hogy a kitalált cím nincs-e már regisztrálva. Persze ha már foglalt a kitalált cím, akkor sem kell kétségbe esni, egyrészt lehet, hogy szerencsénk van, s az egy éves regisztrációs idő lejártával nem hosszabbítják meg a regsztrációt, másrészt van más lehetőség is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Így például megpróbálhatunk más kiterjesztést keresni, amelyek kevésbé elterjedtek, így például a .biz, vagy a .info. De nem mindegy, hogy a kiterjesztés előtt mi áll, ugyanis például amennyiben egy fantáziaszót alkalmazunk (mint például a Yahoo), akkor sokat kell szánni a marketingre.

A cég, illetve az egyes termékek elnevezése már annyira fontos, hogy akad olyan ügynökség, amely kifejezetten a névadásra szakosodott, persze nem ingyen. A Names&Brands például 250 dollárért (43 ezer forint) találja ki a megfelelő nevet, előlegként ennek felét kell befizetnünk, cserébe egy nap alatt kivizsgálják igényünket.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?