Ötletes cégnevek: út a sikerhez?

Pénzcentrum
2007. december 14. 15:00

Az idei országos cég- és üzletnév versenyen, amely Az én cégérem nevet viseli, a legtöbb szavazatot az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem, a Boy-Go és az Iszkiri futárszolgálat kapta - adja hírül az MTI.

A díjakat tegnap adták át, a benyújtott pályázatok közül a nyerteseket pedig gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki. Az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem tulajdonosa emellett a Magyar Szabadalmi Hivatal különdíját is elnyerte példaértékű gazdasági stratégiájáért, hiszen a szóösszetétel ábrás elemmel kiegészítve szabadalmi oltalom alatt áll.

A legjobb cégér elismerést az V. kerületben, a Hercegprímás utcában található cipőjavító kapta. A cégér Stremény Géza szobrászművész munkája, az üzletbejárat tábláit pedig Jovián György festőművész készítette.

A díjazás egyébként éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég, illetve az üzlet elnevezése kulcsfontosságú elemét képezi a sikeres üzletvitelnek, hiszen egy ötletes, találó elnevezés könnyen "megragad" az emberek fejében.

Az internetes vállalkozások esetében a név pedig még fontosabb, hiszen annak alapján találnak meg bennünket, a honlap címe is ezt tartalmazza a legtöbb esetben. Ráadásul ilyenkor már arra is figyelni kell, hogy a kitalált cím nincs-e már regisztrálva. Persze ha már foglalt a kitalált cím, akkor sem kell kétségbe esni, egyrészt lehet, hogy szerencsénk van, s az egy éves regisztrációs idő lejártával nem hosszabbítják meg a regsztrációt, másrészt van más lehetőség is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Így például megpróbálhatunk más kiterjesztést keresni, amelyek kevésbé elterjedtek, így például a .biz, vagy a .info. De nem mindegy, hogy a kiterjesztés előtt mi áll, ugyanis például amennyiben egy fantáziaszót alkalmazunk (mint például a Yahoo), akkor sokat kell szánni a marketingre.

A cég, illetve az egyes termékek elnevezése már annyira fontos, hogy akad olyan ügynökség, amely kifejezetten a névadásra szakosodott, persze nem ingyen. A Names&Brands például 250 dollárért (43 ezer forint) találja ki a megfelelő nevet, előlegként ennek felét kell befizetnünk, cserébe egy nap alatt kivizsgálják igényünket.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?