9 °C Budapest

Ötletes cégnevek: út a sikerhez?

Pénzcentrum
2007. december 14. 15:00

Az idei országos cég- és üzletnév versenyen, amely Az én cégérem nevet viseli, a legtöbb szavazatot az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem, a Boy-Go és az Iszkiri futárszolgálat kapta - adja hírül az MTI.

A díjakat tegnap adták át, a benyújtott pályázatok közül a nyerteseket pedig gazdasági újságírók, szakmai és anyanyelvi szakértők választották ki. Az Ebéd Elek önkiszolgáló étterem tulajdonosa emellett a Magyar Szabadalmi Hivatal különdíját is elnyerte példaértékű gazdasági stratégiájáért, hiszen a szóösszetétel ábrás elemmel kiegészítve szabadalmi oltalom alatt áll.

A legjobb cégér elismerést az V. kerületben, a Hercegprímás utcában található cipőjavító kapta. A cégér Stremény Géza szobrászművész munkája, az üzletbejárat tábláit pedig Jovián György festőművész készítette.

A díjazás egyébként éppen arra hívja fel a figyelmet, hogy a cég, illetve az üzlet elnevezése kulcsfontosságú elemét képezi a sikeres üzletvitelnek, hiszen egy ötletes, találó elnevezés könnyen "megragad" az emberek fejében.

Az internetes vállalkozások esetében a név pedig még fontosabb, hiszen annak alapján találnak meg bennünket, a honlap címe is ezt tartalmazza a legtöbb esetben. Ráadásul ilyenkor már arra is figyelni kell, hogy a kitalált cím nincs-e már regisztrálva. Persze ha már foglalt a kitalált cím, akkor sem kell kétségbe esni, egyrészt lehet, hogy szerencsénk van, s az egy éves regisztrációs idő lejártával nem hosszabbítják meg a regsztrációt, másrészt van más lehetőség is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így például megpróbálhatunk más kiterjesztést keresni, amelyek kevésbé elterjedtek, így például a .biz, vagy a .info. De nem mindegy, hogy a kiterjesztés előtt mi áll, ugyanis például amennyiben egy fantáziaszót alkalmazunk (mint például a Yahoo), akkor sokat kell szánni a marketingre.

A cég, illetve az egyes termékek elnevezése már annyira fontos, hogy akad olyan ügynökség, amely kifejezetten a névadásra szakosodott, persze nem ingyen. A Names&Brands például 250 dollárért (43 ezer forint) találja ki a megfelelő nevet, előlegként ennek felét kell befizetnünk, cserébe egy nap alatt kivizsgálják igényünket.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 5. 20:40