23 °C Budapest

Megvan, kik mehetnek a tőzsdére!

Pénzcentrum
2007. december 18. 11:34

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a Budapesti Értéktőzsde Zrt. közreműködésével a társaságok tőzsdei megjelenését segítő, 2005-ben elindított program folytatásaként 2007 júniusában olyan gazdasági társaságok részére hirdetett pályázatot, melyek részvényeik BÉT-re való bevezetését tervezik. A miniszteri döntés alapján 2007-ben az alábbi négy cég kaphat összesen 97,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást: AAA Auto Group N.V., EETK Holding Zrt., Externet Zrt., Pannunion Csomagolóanyag Kft. A támogatás utólagos, folyósításának feltétele, hogy a pályázó által kibocsátott részvények legkésőbb 2008. május 31. napjáig bevezetésre kerüljenek a Budapesti Értéktőzsdére.

A pályázaton elnyerhető támogatás célja, hogy ösztönözze a tőkepiacon keresztül történő forrásbevonást, ami egyrészt nagyobb rugalmasságot, transzparens cégértékelést, részvényeik tekintetében likviditást biztosít a cégeknek és azok tulajdonosainak, másrészt bővíti a tőzsdei befektetési lehetőségeket, így az egész tőkepiacra pozitív hatást gyakorol.

A támogatásra azok a gazdasági társaságok pályázhattak, amelyek az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában székhellyel rendelkeznek, a pályázat benyújtását megelőzően csatlakoztak a BÉT által létrehozott Tőzsdeképes Cégek Klubjához, valamint vállalták, hogy a tőzsdei bevezetést követően legalább 2 évig a tőzsdén maradnak.

A támogatás visszafizetési kötelezettség nélküli végleges juttatást jelent, amelynek mértéke pályázónként a bevezetés igazolt költségeinek 50%-a, de maximum 25 millió forint.

A NYERTES PÁLYÁZÓK

AAA Auto Group N.V.

25.000.000 Ft támogatás

A Csoport a közép-kelet európai régión belül a legnagyobb használtgépjármű-kereskedő és gépjárművekkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatásokat közvetítő társaság. 1992 óta vannak jelen a régióban, ahol elsőként fejlesztettek ki egy nyugati stílusú, professzionális, nagy volumenű használtautó kereskedést. Az AAA Auto Group N.V. részvényeit 2007. szeptember végétől a prágai és budapesti tőzsdéken jegyzik.

EEETK Holding Zrt.

25.000.000 Ft támogatás

Az EETK Holding Zrt. egy budapesti székhelyű energiaipari befektető vállalat, melynek fő működési területe Közép-Kelet Európa, azon belül is elsősorban Magyarország, Szlovákia és Románia. A cég megújuló energia projekteket valósít meg, emellett energetikai kiszervezést (outsourcing) és energiahatékonysági szolgáltatásokat kínál vállalatok és közületek számára egyaránt, melyek energetikai rendszereik korszerűsítésével nemcsak költségeiket, de CO2 kibocsátásukat is csökkenthetik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Externet Zrt.

22.400.000 Ft támogatás

Az Econet tulajdonában lévő Externet Zrt. jogelődje, az Externet Informatikai Szolgáltató Kft. Magyarországon az elsők között, 1996-ban kezdte internetszolgáltatói tevékenységét. A társaság eleinte modemes előfizetőket szolgált ki Szolnokon, mára azonban legtöbb szolgáltatásuk az ország egész területén elérhetővé vált.

Pannunion Csomagolóanyag Kft.

25.000.000 Ft támogatás

A Pannunion Csomagolóanyag Kft., mint a Pannonplast üzletcsoport tagja, Magyarország egyik legnagyobb keményfóliát és csomagolóeszközöket gyártó vállalkozása. Az országban meghatározó piaci részesedéssel rendelkezik, valamint számos terméke van jelen az európai műanyagipari piacon is. Székhelye Szombathelyen, az osztrák-magyar határ mellett található, továbbá budapesti raktárral és értékesítési központtal is rendelkezik.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM