Bajban a szerencsejáték: Európát kitiltották Amerikából!

Pénzcentrum
2007. december 18. 15:00

Az Európai Bizottság elfogadta az Amerikai Egyesült Államok azon döntését, miszerint az amerikai piacon nem vehetnek részt a továbbiakban külföldi tulajdonú vállalatok. Az uniós szerencsejáték-iparnak felháborodásán az sem segített, hogy Amerika kompenzációt ajánlott fel más ágazatokban az európai cégeknek.

A döntés kihirdetésének hatására a Party Gaming és a Bwin részvényei is meredeken esni kezdtek, miután kiderült, hogy az unió semmit nem tesz ez ellen annak ellenére, hogy számos ellentmondás is ki lett hangsúlyozva az amerikai döntés meghozatala előtt.

Látszólag az amerikai lépés célja az illegális szerencsejáték visszaszorítása, és a hazai morál fenntartása lenne, de ennek ellenére számos amerikai vállalat szabadon működik továbbra is külföldi, tengerentúli piacokon, vagyis csak az amerikai piacra lépőket korlátozzák.

A Bizottság nyilatkozata szerint az unió kompenzációt kap az "elszenvedett sérelmekért", a postai és futárszolgálat, a kutatás és fejlesztés, valamint a raktározás területén új lehetőségeket kapnak az európai cégek. De azt egyelőre nem tudják megmondani a szakemberek, hogy ez valójában mennyit is ér.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?