14 °C Budapest

Bajban a szerencsejáték: Európát kitiltották Amerikából!

Pénzcentrum
2007. december 18. 15:00

Az Európai Bizottság elfogadta az Amerikai Egyesült Államok azon döntését, miszerint az amerikai piacon nem vehetnek részt a továbbiakban külföldi tulajdonú vállalatok. Az uniós szerencsejáték-iparnak felháborodásán az sem segített, hogy Amerika kompenzációt ajánlott fel más ágazatokban az európai cégeknek.

A döntés kihirdetésének hatására a Party Gaming és a Bwin részvényei is meredeken esni kezdtek, miután kiderült, hogy az unió semmit nem tesz ez ellen annak ellenére, hogy számos ellentmondás is ki lett hangsúlyozva az amerikai döntés meghozatala előtt.

Látszólag az amerikai lépés célja az illegális szerencsejáték visszaszorítása, és a hazai morál fenntartása lenne, de ennek ellenére számos amerikai vállalat szabadon működik továbbra is külföldi, tengerentúli piacokon, vagyis csak az amerikai piacra lépőket korlátozzák.

A Bizottság nyilatkozata szerint az unió kompenzációt kap az "elszenvedett sérelmekért", a postai és futárszolgálat, a kutatás és fejlesztés, valamint a raktározás területén új lehetőségeket kapnak az európai cégek. De azt egyelőre nem tudják megmondani a szakemberek, hogy ez valójában mennyit is ér.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?