24 °C Budapest

Bajban a szerencsejáték: Európát kitiltották Amerikából!

Pénzcentrum
2007. december 18. 15:00

Az Európai Bizottság elfogadta az Amerikai Egyesült Államok azon döntését, miszerint az amerikai piacon nem vehetnek részt a továbbiakban külföldi tulajdonú vállalatok. Az uniós szerencsejáték-iparnak felháborodásán az sem segített, hogy Amerika kompenzációt ajánlott fel más ágazatokban az európai cégeknek.

A döntés kihirdetésének hatására a Party Gaming és a Bwin részvényei is meredeken esni kezdtek, miután kiderült, hogy az unió semmit nem tesz ez ellen annak ellenére, hogy számos ellentmondás is ki lett hangsúlyozva az amerikai döntés meghozatala előtt.

Látszólag az amerikai lépés célja az illegális szerencsejáték visszaszorítása, és a hazai morál fenntartása lenne, de ennek ellenére számos amerikai vállalat szabadon működik továbbra is külföldi, tengerentúli piacokon, vagyis csak az amerikai piacra lépőket korlátozzák.

A Bizottság nyilatkozata szerint az unió kompenzációt kap az "elszenvedett sérelmekért", a postai és futárszolgálat, a kutatás és fejlesztés, valamint a raktározás területén új lehetőségeket kapnak az európai cégek. De azt egyelőre nem tudják megmondani a szakemberek, hogy ez valójában mennyit is ér.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM