Senkit nem érdekel a kedvezmény!

Pénzcentrum
2007. december 11. 09:30

Az adóhatóság ugyan nem képes pontos statisztikával szolgálni arra vonatkozóan, hogy hányan nem vették igénybe a csökkentett, 10 százalékos társasági adókulcsot, annyit azonban lehet tudni, hogy a de minimis támogatást, melynek körébe tartozik a csökkentett kulcsú társasági adó is, mindössze 3412-en alkalmazták a tavalyi év során - olvasható a Napi Gazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Csökkentett adókulcsot egyébként azok a vállalkozások vehetnek igénybe, amelyek legalább a minimálbér duplája alapján fizették alkalmazottaik után az adókat, járulékokat. Azonban a megemelt járulékterheket nem ellensúlyozta a társasági adó csökkentése.

Jövőre azonban változhat a helyzet, ugyanis a kedvezményes adókulcsokat érintő támogatás kereteit kiszélesítette a jogszabály. A 10 százalékos adókulcsot már nem csupán 5, hanem 50 millió forintig lehet igénybe venni, ami vállalkozásonként legfeljebb 3 millió forintot jelenthet évente.

Vadász György, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke szerint valószínűleg jóval többen használják majd a kedvezményt. A kkv szektor önmagában nem azt igényli, hogy kedvezményeket kapjon, hanem, hogy az általános környezet javuljon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?