5 °C Budapest

Senkit nem érdekel a kedvezmény!

Pénzcentrum
2007. december 11. 09:30

Az adóhatóság ugyan nem képes pontos statisztikával szolgálni arra vonatkozóan, hogy hányan nem vették igénybe a csökkentett, 10 százalékos társasági adókulcsot, annyit azonban lehet tudni, hogy a de minimis támogatást, melynek körébe tartozik a csökkentett kulcsú társasági adó is, mindössze 3412-en alkalmazták a tavalyi év során - olvasható a Napi Gazdaságban.

Csökkentett adókulcsot egyébként azok a vállalkozások vehetnek igénybe, amelyek legalább a minimálbér duplája alapján fizették alkalmazottaik után az adókat, járulékokat. Azonban a megemelt járulékterheket nem ellensúlyozta a társasági adó csökkentése.

Jövőre azonban változhat a helyzet, ugyanis a kedvezményes adókulcsokat érintő támogatás kereteit kiszélesítette a jogszabály. A 10 százalékos adókulcsot már nem csupán 5, hanem 50 millió forintig lehet igénybe venni, ami vállalkozásonként legfeljebb 3 millió forintot jelenthet évente.

Vadász György, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke szerint valószínűleg jóval többen használják majd a kedvezményt. A kkv szektor önmagában nem azt igényli, hogy kedvezményeket kapjon, hanem, hogy az általános környezet javuljon.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?