Túlélési tippek karácsonyra: egy merész húzás!

Pénzcentrum
2007. december 10. 10:05

Rengeteg kisvállalkozás számára a karácsonyi ünnepek biztosítják az éves bevétel oroszlánrészét, így ők örömmel várják a decembert. Az emberek ilyenkor özönlenek a boltokba, veszik meg a karácsonyi ajándékokat, ebben az időszakban lehet tehát a bevételt akár meg is duplázni. Persze nem csupán a kiskereskedelemből áll a világ, mit kezdhetnek ebben az időszakban azok az üzletek, melyek valamely szellemi területen tevékenykednek? A legtöbben lehúzzák a redőnyt, van azonban más megoldás is...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Akad olyan vállalkozás, amely megengedheti magának, hogy az éves szabadságolás egy részét decemberre tegye, mivel ilyenkor az ügyfelek nem érnek rá esetleg a mi általunk nyújtott szolgáltatások igénybe vételére, ilyenkor már nem érkezik be sok levél a postaládába, legyen az elektronikus, vagy hagyományos, lényegében nem történik semmi, már a szokásos vásárlási lázon és tömegen kívül.

Több szakember azonban úgy vélekedik, hogy a bezárás nem a legmegfelelőbb stratégia egy üzlet számára, hiszen a lendületvesztés sokba kerülhet, ami a számokat illeti, kellemetlen hatással lehet a jövedelem alakulására.

A bezárás ideje alatt ugyanis egyértelmű, hogy termelékenység-veszteséget szenved el a társaság, ami már a szünet előtt és után is érzékelhető, hiszen, mint a számítógépeknél is, a leálláshoz és a beinduláshoz is idő kell. És bizony sok olyan kisvállalkozás akad, amely nem engedhet meg magának hat hét "lazulást".

A pangás időszaka például kiváló lehet arra, hogy a vállalkozás pénzügyi helyzetével tisztába jöjjünk, megcsináljuk a cash-flow tervet, sőt egyéb terveket készítsünk el. De a cégünk tevékenysége, illetve a versenytársakkal való előnyszerzés szempontjából is hasznos lehet kihasználni ezt az időszakot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ilyenkor ugyanis szembe lehet menni az árral, vagyis a versenytársakkal ellentétben ilyenkor is nyújthatunk valami olyan szolgáltatást, amelyet a ők szüneteltetnek, így tehetünk előnyre szert. Emellett a kereskedelemben érdekelt vállalkozások sem "lazsálhatnak", ilyenkor kell a készletállományt felmérni, és biztosítani az utánpótlást, vagyis konzultálni a beszállítókkal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09