3 °C Budapest

Túlélési tippek karácsonyra: egy merész húzás!

Pénzcentrum
2007. december 10. 10:05

Rengeteg kisvállalkozás számára a karácsonyi ünnepek biztosítják az éves bevétel oroszlánrészét, így ők örömmel várják a decembert. Az emberek ilyenkor özönlenek a boltokba, veszik meg a karácsonyi ajándékokat, ebben az időszakban lehet tehát a bevételt akár meg is duplázni. Persze nem csupán a kiskereskedelemből áll a világ, mit kezdhetnek ebben az időszakban azok az üzletek, melyek valamely szellemi területen tevékenykednek? A legtöbben lehúzzák a redőnyt, van azonban más megoldás is...

Akad olyan vállalkozás, amely megengedheti magának, hogy az éves szabadságolás egy részét decemberre tegye, mivel ilyenkor az ügyfelek nem érnek rá esetleg a mi általunk nyújtott szolgáltatások igénybe vételére, ilyenkor már nem érkezik be sok levél a postaládába, legyen az elektronikus, vagy hagyományos, lényegében nem történik semmi, már a szokásos vásárlási lázon és tömegen kívül.

Több szakember azonban úgy vélekedik, hogy a bezárás nem a legmegfelelőbb stratégia egy üzlet számára, hiszen a lendületvesztés sokba kerülhet, ami a számokat illeti, kellemetlen hatással lehet a jövedelem alakulására.

A bezárás ideje alatt ugyanis egyértelmű, hogy termelékenység-veszteséget szenved el a társaság, ami már a szünet előtt és után is érzékelhető, hiszen, mint a számítógépeknél is, a leálláshoz és a beinduláshoz is idő kell. És bizony sok olyan kisvállalkozás akad, amely nem engedhet meg magának hat hét "lazulást".

A pangás időszaka például kiváló lehet arra, hogy a vállalkozás pénzügyi helyzetével tisztába jöjjünk, megcsináljuk a cash-flow tervet, sőt egyéb terveket készítsünk el. De a cégünk tevékenysége, illetve a versenytársakkal való előnyszerzés szempontjából is hasznos lehet kihasználni ezt az időszakot.

Ilyenkor ugyanis szembe lehet menni az árral, vagyis a versenytársakkal ellentétben ilyenkor is nyújthatunk valami olyan szolgáltatást, amelyet a ők szüneteltetnek, így tehetünk előnyre szert. Emellett a kereskedelemben érdekelt vállalkozások sem "lazsálhatnak", ilyenkor kell a készletállományt felmérni, és biztosítani az utánpótlást, vagyis konzultálni a beszállítókkal.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?