10 °C Budapest

Zárás, nyitás - mikor, honnan jön a pénz?

Pénzcentrum
2007. november 28. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem, lássuk, miből gazdálkodhatunk! Körképünket kiegészítjük az egyes kiírások módosításaival is.

Régiós változások

Hétfőn több regionális operatív program esetében is új mellékletek jelentek meg. Az üzleti infrastruktúra kiírásaihoz új Megvalósíthatósági és Előzetes Megvalósíthatósági Tanulmány Útmutató tölthető le a DAOP-2007-1.1.1., a DDOP-2007-1.1.1., ÉAOP-2007-1.1.1., ÉMOP-2007-1.1.1., KDOP-2007-1.1.1., KMOP-2007-1.5.3. A és D, NYDOP-2007-1.3.1..

A Közép-Magyarországra vonatkozó kiírások közül a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztését célzó kiírásra hétfőtől kezdve lehet pályázni egészen jövő év december végéig.

Még egy változás érintette a régiós kiírásokat, egészen pontosan a pályázati határidőkre vonatkozóan. Most nem a leadási határidő változott, hanem a megnyitás időpontja az egyes turisztikai attrakció-fejlesztési pályázatok esetében. A pályázatok egységesen november 26. helyett jövő év január 4-én nyitnak. A határidő módosulásában érintett pályázatok itt megtekinthetőek.

Közeli határidő

Rendkívül közeli egyes Gazdaságfejlesztési Operatív programokhoz tartozó kiírások határideje. November 30-án zárul a mikro- és kisvállalkozások fejlesztésére vonatkozó kiírás, melynek keretében vissza nem térítendő támogatásként minimum 1 millió, maximum 10 millió forintot lehet igényelni technológiai korszerűsítése.

Szintén péntekig lehet benyújtani a pályázatokat a minőség-, környezet-, és egyéb irányítási rendszerek bevezetését célzó kiírásra, amelyen 50 százalékos támogatási intenzitás mellett minimum 600 ezer, maximum 1 500 ezer forint, a vállalkozás méretétől függően.

November 30-án szintén lejár az e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatását szolgáló pályázat is, amelyen 50 százalékos támogatási intenzitás mellett lehet igényelni 3-20 millió forintos támogatást vissza nem térítendő formában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Újdonságok

Megjelent a Társadalmi Megújulás operatív program (TÁMOP) 5.4.5 kiemelt projektjének tervezési dokumentációja. A cél a fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása. A felhívás keretében 100 százalékos támogatási intenzitás mellett igényelhető 840 millió forint. Projekttervet benyújtani november 26-tól december 7-ig lehet.

Egy másik TÁMOP kiírás, melynek célja az alternatív munkaerő-piaci programok támogatása. A támogatási intenzitás 100 százalékos 25-72 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni.

Társadalmi egyeztetés

Társadalmi egyeztetésre bocsátották az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban című pályázat kiírását is, amellyel kapcsolatosan december 7-ig várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a javaslatokat, észrevételeket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm