6 °C Budapest

Zárás, nyitás - mikor, honnan jön a pénz?

Pénzcentrum
2007. november 28. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem, lássuk, miből gazdálkodhatunk! Körképünket kiegészítjük az egyes kiírások módosításaival is.

Régiós változások

Hétfőn több regionális operatív program esetében is új mellékletek jelentek meg. Az üzleti infrastruktúra kiírásaihoz új Megvalósíthatósági és Előzetes Megvalósíthatósági Tanulmány Útmutató tölthető le a DAOP-2007-1.1.1., a DDOP-2007-1.1.1., ÉAOP-2007-1.1.1., ÉMOP-2007-1.1.1., KDOP-2007-1.1.1., KMOP-2007-1.5.3. A és D, NYDOP-2007-1.3.1..

A Közép-Magyarországra vonatkozó kiírások közül a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztését célzó kiírásra hétfőtől kezdve lehet pályázni egészen jövő év december végéig.

Még egy változás érintette a régiós kiírásokat, egészen pontosan a pályázati határidőkre vonatkozóan. Most nem a leadási határidő változott, hanem a megnyitás időpontja az egyes turisztikai attrakció-fejlesztési pályázatok esetében. A pályázatok egységesen november 26. helyett jövő év január 4-én nyitnak. A határidő módosulásában érintett pályázatok itt megtekinthetőek.

Közeli határidő

Rendkívül közeli egyes Gazdaságfejlesztési Operatív programokhoz tartozó kiírások határideje. November 30-án zárul a mikro- és kisvállalkozások fejlesztésére vonatkozó kiírás, melynek keretében vissza nem térítendő támogatásként minimum 1 millió, maximum 10 millió forintot lehet igényelni technológiai korszerűsítése.

Szintén péntekig lehet benyújtani a pályázatokat a minőség-, környezet-, és egyéb irányítási rendszerek bevezetését célzó kiírásra, amelyen 50 százalékos támogatási intenzitás mellett minimum 600 ezer, maximum 1 500 ezer forint, a vállalkozás méretétől függően.

November 30-án szintén lejár az e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatását szolgáló pályázat is, amelyen 50 százalékos támogatási intenzitás mellett lehet igényelni 3-20 millió forintos támogatást vissza nem térítendő formában.

Újdonságok

Megjelent a Társadalmi Megújulás operatív program (TÁMOP) 5.4.5 kiemelt projektjének tervezési dokumentációja. A cél a fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása. A felhívás keretében 100 százalékos támogatási intenzitás mellett igényelhető 840 millió forint. Projekttervet benyújtani november 26-tól december 7-ig lehet.

Egy másik TÁMOP kiírás, melynek célja az alternatív munkaerő-piaci programok támogatása. A támogatási intenzitás 100 százalékos 25-72 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni.

Társadalmi egyeztetés

Társadalmi egyeztetésre bocsátották az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban című pályázat kiírását is, amellyel kapcsolatosan december 7-ig várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a javaslatokat, észrevételeket.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?