13 °C Budapest

Zárás, nyitás - mikor, honnan jön a pénz?

Pénzcentrum
2007. november 28. 16:00

Rendszeres szokásunkká vált, hogy bizonyos időközönként áttekintjük a pályázatok világában a szűkös határidőket, illetve a megjelenő új kiírásokat, lehetőségeket. Nem tesszük ezt másképp most sem, lássuk, miből gazdálkodhatunk! Körképünket kiegészítjük az egyes kiírások módosításaival is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Régiós változások

Hétfőn több regionális operatív program esetében is új mellékletek jelentek meg. Az üzleti infrastruktúra kiírásaihoz új Megvalósíthatósági és Előzetes Megvalósíthatósági Tanulmány Útmutató tölthető le a DAOP-2007-1.1.1., a DDOP-2007-1.1.1., ÉAOP-2007-1.1.1., ÉMOP-2007-1.1.1., KDOP-2007-1.1.1., KMOP-2007-1.5.3. A és D, NYDOP-2007-1.3.1..

A Közép-Magyarországra vonatkozó kiírások közül a logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztését célzó kiírásra hétfőtől kezdve lehet pályázni egészen jövő év december végéig.

Még egy változás érintette a régiós kiírásokat, egészen pontosan a pályázati határidőkre vonatkozóan. Most nem a leadási határidő változott, hanem a megnyitás időpontja az egyes turisztikai attrakció-fejlesztési pályázatok esetében. A pályázatok egységesen november 26. helyett jövő év január 4-én nyitnak. A határidő módosulásában érintett pályázatok itt megtekinthetőek.

Közeli határidő

Rendkívül közeli egyes Gazdaságfejlesztési Operatív programokhoz tartozó kiírások határideje. November 30-án zárul a mikro- és kisvállalkozások fejlesztésére vonatkozó kiírás, melynek keretében vissza nem térítendő támogatásként minimum 1 millió, maximum 10 millió forintot lehet igényelni technológiai korszerűsítése.

Szintén péntekig lehet benyújtani a pályázatokat a minőség-, környezet-, és egyéb irányítási rendszerek bevezetését célzó kiírásra, amelyen 50 százalékos támogatási intenzitás mellett minimum 600 ezer, maximum 1 500 ezer forint, a vállalkozás méretétől függően.

November 30-án szintén lejár az e-kereskedelem és egyéb e-szolgáltatások támogatását szolgáló pályázat is, amelyen 50 százalékos támogatási intenzitás mellett lehet igényelni 3-20 millió forintos támogatást vissza nem térítendő formában.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Újdonságok

Megjelent a Társadalmi Megújulás operatív program (TÁMOP) 5.4.5 kiemelt projektjének tervezési dokumentációja. A cél a fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai hátterének kialakítása. A felhívás keretében 100 százalékos támogatási intenzitás mellett igényelhető 840 millió forint. Projekttervet benyújtani november 26-tól december 7-ig lehet.

Egy másik TÁMOP kiírás, melynek célja az alternatív munkaerő-piaci programok támogatása. A támogatási intenzitás 100 százalékos 25-72 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni.

Társadalmi egyeztetés

Társadalmi egyeztetésre bocsátották az Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban című pályázat kiírását is, amellyel kapcsolatosan december 7-ig várja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a javaslatokat, észrevételeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?