7 °C Budapest

Szállj be az üzletbe - itt a kitörési lehetőségek tárháza!

Pénzcentrum
2007. november 13. 15:00

Számos franchise hálózat gondolja úgy, hogy Magyarországon is megvetné lábát, s ehhez mester partnert keres. Nézzük, miből lehet válogatni!

A Dakexpo Kft. az éttermek, vendéglátás területéről gyűjtött össze néhány, megfontolásra érdemes lehetőséget, illetve egy érdekes koncepcióról is hírt adnak.

Ez az érdekes koncepció pedig a 2000-ben alakult, mára 42 franchise-partnerrel rendelkező Body Concept. A mester franchise-díj 50 000 euró (12,6 millió forint), s kétféle egység működtethető.


Aki mexikói ízekre vágyik, annak megfelelő lehetőséget kínálhat az 1993-ban indult Cantina Mariachi hálózat, amely már 200 működő egységgel rendelkezik. Az étlapon megtalálható többek között a taco, az enchilada, a guacomole. A belépési díj 25 000 euró, a minimális beruházási igény pedig 220 000 euró, vagyis összesen legalább 62 millió forinttal kell számolnunk.

Cantina MariachiForrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

A La Piadineria dr Gusto esetében a beszállás már olcsóbb, belépési díjként 3500 eurót kell fizetni, áfa nélkül, a minimális beruházási tőkeigény pedig 10 000 euró, összesen tehát 3,4 millió forintról van szó. Az 1997-ben indult cég 2006 óta építi franchise hálózatát, az egyes egységek alapkínálata legkevesebb 13 féle termék, s a különlegességet az jelenti, hogy akadnak olyan üzletek, ahol a vásárlók saját maguk állíthatják össze a töltelék tartalmát.

La Piadineria dr GustoForrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

A 126 egységet működtető Jamaica Coffee Shop esetében 18 ezer eurós belépési díjjal, s 200 ezer eurós minimális beruházási tőkeigénnyel kell szembesülnünk (ez összesen 55 millió forintot jelent), s 5,5 százalékos az általunk fizetendő royalty. A kávékülönlegességeket kínáló spanyol lánc mester-szerződéseit 10 évre köti, amely megújítható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jamaica Coffee ShopForrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

Mesterlicenc
"A mesterlicenc jog megszerzése azt jelenti, hogy egy alvállalkozó adott területre, esetleg egy országra, vagy régióra megvásárolja a franchise jogát, s az ismert név alapján maga alakítja ki a hálózatot a területen."
Forrás: Magyar Franchise Szövetség
A Tapasbar éttermek 1997 óta működnek franchise-rendszerben, 40 működő egységgel. 30 ezer euró belépési díjat kell kifizetni a vállalkozó szelleműeknek, s minimális beruházási tőkeigényük 250 ezer euró (összesen 71 millió euró). Az étteremlánc jellegzetes, spanyol tapas-t felszolgáló étterem.

Lehetőség nyílik joghurtból előállított fagylaltkrém elkészítésére és értékesítésére specializálódott franchise-rendszerrel való mester-szerződés aláírására. Az 1995 óta működő hálózat jelenleg 55 egységet működtet, a belépési díj 30 ezer euró, a minimális beruházási tőkeigény pedig 39 ezer euró (összesen 17,5 millió forint).

Egy fagylaltgép ára 17 ezer euró, s üzletet csupán 20-50 ezer fős településeken lehet nyitni. Royalty gyanánt 2000 eurót kell évenként és egységenként fizetni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm