5 °C Budapest

Szállj be az üzletbe - itt a kitörési lehetőségek tárháza!

Pénzcentrum
2007. november 13. 15:00

Számos franchise hálózat gondolja úgy, hogy Magyarországon is megvetné lábát, s ehhez mester partnert keres. Nézzük, miből lehet válogatni!

A Dakexpo Kft. az éttermek, vendéglátás területéről gyűjtött össze néhány, megfontolásra érdemes lehetőséget, illetve egy érdekes koncepcióról is hírt adnak.

Ez az érdekes koncepció pedig a 2000-ben alakult, mára 42 franchise-partnerrel rendelkező Body Concept. A mester franchise-díj 50 000 euró (12,6 millió forint), s kétféle egység működtethető.


Aki mexikói ízekre vágyik, annak megfelelő lehetőséget kínálhat az 1993-ban indult Cantina Mariachi hálózat, amely már 200 működő egységgel rendelkezik. Az étlapon megtalálható többek között a taco, az enchilada, a guacomole. A belépési díj 25 000 euró, a minimális beruházási igény pedig 220 000 euró, vagyis összesen legalább 62 millió forinttal kell számolnunk.

Cantina MariachiForrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

A La Piadineria dr Gusto esetében a beszállás már olcsóbb, belépési díjként 3500 eurót kell fizetni, áfa nélkül, a minimális beruházási tőkeigény pedig 10 000 euró, összesen tehát 3,4 millió forintról van szó. Az 1997-ben indult cég 2006 óta építi franchise hálózatát, az egyes egységek alapkínálata legkevesebb 13 féle termék, s a különlegességet az jelenti, hogy akadnak olyan üzletek, ahol a vásárlók saját maguk állíthatják össze a töltelék tartalmát.

La Piadineria dr GustoForrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

A 126 egységet működtető Jamaica Coffee Shop esetében 18 ezer eurós belépési díjjal, s 200 ezer eurós minimális beruházási tőkeigénnyel kell szembesülnünk (ez összesen 55 millió forintot jelent), s 5,5 százalékos az általunk fizetendő royalty. A kávékülönlegességeket kínáló spanyol lánc mester-szerződéseit 10 évre köti, amely megújítható.

Jamaica Coffee ShopForrás: Dakexpo Kft. - www.franchiseportal.hu

Mesterlicenc
"A mesterlicenc jog megszerzése azt jelenti, hogy egy alvállalkozó adott területre, esetleg egy országra, vagy régióra megvásárolja a franchise jogát, s az ismert név alapján maga alakítja ki a hálózatot a területen."
Forrás: Magyar Franchise Szövetség
A Tapasbar éttermek 1997 óta működnek franchise-rendszerben, 40 működő egységgel. 30 ezer euró belépési díjat kell kifizetni a vállalkozó szelleműeknek, s minimális beruházási tőkeigényük 250 ezer euró (összesen 71 millió euró). Az étteremlánc jellegzetes, spanyol tapas-t felszolgáló étterem.

Lehetőség nyílik joghurtból előállított fagylaltkrém elkészítésére és értékesítésére specializálódott franchise-rendszerrel való mester-szerződés aláírására. Az 1995 óta működő hálózat jelenleg 55 egységet működtet, a belépési díj 30 ezer euró, a minimális beruházási tőkeigény pedig 39 ezer euró (összesen 17,5 millió forint).

Egy fagylaltgép ára 17 ezer euró, s üzletet csupán 20-50 ezer fős településeken lehet nyitni. Royalty gyanánt 2000 eurót kell évenként és egységenként fizetni.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?