Csapatmunka a fejlődés lelke

Pénzcentrum
2007. október 16. 16:00

Több szem többet lát, több fej pedig több ötletet képes felvillantani. Mindig akadnak olyanok, akik nem tartoznak a csapatmunkát támogatók táborába, azonban igen sokan vannak azok, akiket a társaság motivál. A közös munka egyik tipikus megvalósulása az úgynevezett brainstorming, vagy egy találó szót alkalmazva leírására, ötletbörze. Persze ez sem olyan egyszerű műfaj, mint amilyennek elsőre tűnik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BusinessWeek összeállítása segít abban, hogyan lehet hatékonyan munkatársaink segítségével ötleteket gyártani. A cikk egy valós eset példáját állítja fel, egy amerikai tanácsadó cég vezetőjének segítségével.

A tanácsadó cég vezetője, Daniel Calista, az egészet egy játékkal kezdte, annyit kellett az alkalmazottaknak tenniük, hogy valamilyen olyan dolgot árulnak el magukról, amit rajtuk kívül senki más nem tud. Egy héttel később pedig egy értekezlet keretében az alkalmazottaknak kellett egymásról kitalálniuk, kire milyen titkos dolog jellemző.

Az elhangzottak révén a cég munkatársai kellően emelkedett hangulatba kerültek ahhoz, hogy sziporkázzanak az ötletek. Vagyis az ötletbörze varázsütésre nem fog menni, meg kell hozni azt a bizonyos "ihletet", ezt akár valamilyen játékos formában is meg lehet tenni.

Másrészt arra is figyelni kell, hogy az ötletelő csapatban mennyien vesznek részt. Ugyanis az nem jó, ha túl sokan próbálnak újabb és újabb dolgokat kitalálni, hiszen így óhatatlanul lesz olyan, aki háttérbe szorul. Az ideálisnál kisebb csoport pedig lehet, hogy nem lesz képes elegendő inspirációt biztosítani az alkotó tagok számára.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az sem lehet szerencsés, ha a különböző szinten álló alkalmazottakat keverjük, hiszen előfordulhat, hogy a beosztott nem tud kibontakozni főnöke mellett. Azonban az már mindenképpen hasznos, ha a különböző osztályokhoz tartozó embereket "eresztünk össze".

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 17. 16:07