3 °C Budapest

Üzlet egy hétvége alatt - nagy hiba volt

Pénzcentrum
2007. augusztus 7. 16:00

Nincs ötleted, de szeretnél vállalkozást alapítani? Egy új kezdeményezés arra irányul, hogy egyfajta "brainstorming" révén internet alapon egy hétvége alatt létrehozzon egy vállalkozást, több-kevesebb sikerrel.

A nagy debütálásra a július 7-i hétvégét szemelték ki. Mintegy 70 potenciális cégalapító gyűlt össze, annak reményében, hogy vasárnap estére már mind tulajdonosai lesznek egy közös és sikeres vállalkozásnak.

Az egyik résztvevő tudósítása szerint szombat estére az ütemtervtől már eltértek, ugyanis az ígért "prototípus" még nem készült el. Ekkor történt, hogy egy tízes csoport felvetette a csoportképzés lehetőségét. Ezután úgy tűnt, minden rendben van, azonban hétfő reggel nem állt készen a honlap.

Szakértők tanácsai szerint mindenképp hatékonyabb oly módon a cégalapítás, ha nem az ötletgazda áll neki. Ilyenkor mindenképp érdemes valaki olyat bevonni az üzletbe, aki igencsak tehetséges a csapatépítésben, és képes arra, hogy érett vállalattá varázsolja a szervezetet.

Egyesek szerint ott hibázták el az üzlet beindítását, hogy a vezetőkben nem tudatosult eléggé, hogy egy bevezetésről van szó. Ugyanakkor ez azoknak is hibája, akik a háttérben maradtak, ugyanis ők ahelyett hogy szervesen részt vettek volna az egészben, inkább csak egy kísérletként viszonyultak hozzá.

A BusinessWeek, mivel meglátta az internetes együttműködésben rejlő lehetőségeket, kézbevette az ez év februárjában megjelent ezzel a témával foglalkozó könyvet. Vegyes érzésekkel tette le a cikk szerzője a könyvet, ugyanis igencsak nehéz és sűrű olvasmányról van szó.

A kötet érdekessége, hogy a szerzők saját bevallásuk szerint egy wikipedia-szerű eszközt használtak a kiadvány megírásakor. Néhány alapvető, s evidens tanács mellett azonban hasznos lehet a kiadvány azon fejezeteit tanulmányozni, melyek az online információközvetítő eszközöket veszik górcső alá.

Sosem szabad azonban nekünk sem megfeledkezni arról, hogy bizony egy cégalapítás esetében is igen fontos szerepe van a mérethatékonyságnak, a kevesebb néha több. Emellett számos olyan szoftver, illetve eszköz áll a cégek rendelkezésére, amelyek kifejezetten a közös munkavégzést hivatottak megkönnyíteni (ilyen például az Oracle Portal is).

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?