3 °C Budapest

Megnyitotta kapuit az ötletbörze

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 15:00

Az egyes vállalkozások beindításához szükséges tőke felkutatása mellett az egyik legnehezebb feladat olyan ötletet felmutatni, amely megállja a helyét az üzleti élet rögös világában, és még pénzt is hozhat a házhoz.

Ha már megvan az ötlet, abban az esetben a világháló segítségével egyre könnyebben szerezhetjük meg hozzá a megfelelő támogatást legyen az pénzügyi, avagy szellemi. Legalábbis a most indult, ugyan még nem végleges verziójú ideablob.com ezt biztosíthatja.

Az oldal tehát az egyes üzleti ötletek bizonyos értelemben vett inkubációját látja el. Ebben az esetben azonban természetesen nem azinkubáció eredeti gazdasági értelmezésre kell gondolni, amikor is a megfelelő infrastruktúrával támogatják az egyes, induló fázisban tartózkodó vállalkozásokat, vállalkozókat.

Itt inkább a szellemi inkubáció valósulhat meg, s leginkább a vállalkozók segíthetnek egymásnak ötleteik kiforrasztásában, illetve a tökéletes (vagy annak vélt) megoldás megtalálásában.


 

Forrás: www.ideablob.com
 

Az oldal létrehozója egyébként az Advanta, amely jelenleg a kis- és középvállalkozások szegmenségben az Amerikai Egyesült Államokban a legnagyobb kártyakibocsátónak számít. Az Advantát még 1951-ben hozták létre, egyetlen egy ötlettel és mindössze 100 dollárral.

Az oldal persze ennyitől még nem lenne olyan különleges, hiszen a tanácskozás céljára teljes mértékben megfelelő lehetne egy fórum is. Éppen ezért lépett be a képbe a pénz, ugyanis havonta 10 000 dolláros (1,8 millió forintos) nyereményt kaphat egy-egy kiválasztott vállalkozó, s akár ezzel a tőkével el is indulhat a hírnév, de legalábbis a saját cég felé.

A pénznyeremény sorsa nem sorsolás útján dől el, hanem az viheti haza ezt az összeget, akinek ötletére az adott hónapban a legtöbb szavazat érkezett. Persze a nyeremény-időszak nem tart örökké, március 31-ig élvezhetik a leleményesek a havi nyereményeket.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?