16 °C Budapest

Megnyitotta kapuit az ötletbörze

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 15:00

Az egyes vállalkozások beindításához szükséges tőke felkutatása mellett az egyik legnehezebb feladat olyan ötletet felmutatni, amely megállja a helyét az üzleti élet rögös világában, és még pénzt is hozhat a házhoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ha már megvan az ötlet, abban az esetben a világháló segítségével egyre könnyebben szerezhetjük meg hozzá a megfelelő támogatást legyen az pénzügyi, avagy szellemi. Legalábbis a most indult, ugyan még nem végleges verziójú ideablob.com ezt biztosíthatja.

Az oldal tehát az egyes üzleti ötletek bizonyos értelemben vett inkubációját látja el. Ebben az esetben azonban természetesen nem azinkubáció eredeti gazdasági értelmezésre kell gondolni, amikor is a megfelelő infrastruktúrával támogatják az egyes, induló fázisban tartózkodó vállalkozásokat, vállalkozókat.

Itt inkább a szellemi inkubáció valósulhat meg, s leginkább a vállalkozók segíthetnek egymásnak ötleteik kiforrasztásában, illetve a tökéletes (vagy annak vélt) megoldás megtalálásában.


 

Forrás: www.ideablob.com
 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az oldal létrehozója egyébként az Advanta, amely jelenleg a kis- és középvállalkozások szegmenségben az Amerikai Egyesült Államokban a legnagyobb kártyakibocsátónak számít. Az Advantát még 1951-ben hozták létre, egyetlen egy ötlettel és mindössze 100 dollárral.

Az oldal persze ennyitől még nem lenne olyan különleges, hiszen a tanácskozás céljára teljes mértékben megfelelő lehetne egy fórum is. Éppen ezért lépett be a képbe a pénz, ugyanis havonta 10 000 dolláros (1,8 millió forintos) nyereményt kaphat egy-egy kiválasztott vállalkozó, s akár ezzel a tőkével el is indulhat a hírnév, de legalábbis a saját cég felé.

A pénznyeremény sorsa nem sorsolás útján dől el, hanem az viheti haza ezt az összeget, akinek ötletére az adott hónapban a legtöbb szavazat érkezett. Persze a nyeremény-időszak nem tart örökké, március 31-ig élvezhetik a leleményesek a havi nyereményeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20