Eddig nem kaptál hitelt? - Ez most megváltozik!

Pénzcentrum
2007. október 9. 12:00

Neked van vállalkozásod? Új pályázati kiírás jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján, amely a Jeremie program első pillérének, a mikrofinanszírozásnak megvalósítását célozza. A kiírás arra törekszik, hogy azokat a vállalkozásokat segítse banki forrásokhoz, amelyek eddig valamilyen okból kívül maradtak a bankrendszeren.

Kis magyar helyzetkép

A regisztrált vállalkozások száma 2007. június végén a KSH adatai alapján 1 282 342 volt. Folyamatos tendencia, hogy a társas vállalkozások aránya emelkedik a regisztrált szervezeteken belül, míg az egyéni vállalkozások száma csökken.

A kis- és középvállalkozások hagyományosan nagy részt követelnek az egyes országok gazdaságában. A kkv-k számának arányában, mint arra Egyed Géza gazdaságfejlesztési szakállamtitkár múlt héten elhangzott előadása is rávilágított, nem vagyunk elmaradásban az uniós arányokhoz képest.


Emellett azonban sokszor esik arról szó, hogy a legkisebb vállalkozások nem tudnak megfelelő banki forráshoz jutni, mivel vagy nem képesek a megfelelő fedezet felmutatására, vagy nem rendelkeznek értékelhető gazdasági múlttal.

Ugyanakkor, mint az a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adataiból is kitűnik, az egyes bankok kezdik felfedezni a mikrovállalkozásokban rejlő kiaknázatlan potenciált, akár a számlacsomagokra, akár a vállalkozói hitelekre, gyorskölcsönökre gondolunk.


Ezzel szemben az NFÜ szerint Magyarországon a legkisebb cégek mindössze 20 százaléka gazdálkodik valamilyen hitellel.

Honnan lesz pénzed?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Jeremie-program

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának (GOP) negyedik prioritásának, illetve a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) Pénzügyi Eszközök Intézkedésének keretében startolt el a Jeremie-program.

Brutál nyereséget jelentett a Hell Energy

2023-ban 15 milliárd 468 millió forintnyi nyereséget termelt a Hell Energy Magyarország Kft., ami majdnem 2,5 milliárddal magasabb, mint az egy évvel korábbi eredmény.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm