15 °C Budapest

Eddig nem kaptál hitelt? - Ez most megváltozik!

Pénzcentrum
2007. október 9. 12:00

Neked van vállalkozásod? Új pályázati kiírás jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) honlapján, amely a Jeremie program első pillérének, a mikrofinanszírozásnak megvalósítását célozza. A kiírás arra törekszik, hogy azokat a vállalkozásokat segítse banki forrásokhoz, amelyek eddig valamilyen okból kívül maradtak a bankrendszeren.

Kis magyar helyzetkép

A regisztrált vállalkozások száma 2007. június végén a KSH adatai alapján 1 282 342 volt. Folyamatos tendencia, hogy a társas vállalkozások aránya emelkedik a regisztrált szervezeteken belül, míg az egyéni vállalkozások száma csökken.

A kis- és középvállalkozások hagyományosan nagy részt követelnek az egyes országok gazdaságában. A kkv-k számának arányában, mint arra Egyed Géza gazdaságfejlesztési szakállamtitkár múlt héten elhangzott előadása is rávilágított, nem vagyunk elmaradásban az uniós arányokhoz képest.


Emellett azonban sokszor esik arról szó, hogy a legkisebb vállalkozások nem tudnak megfelelő banki forráshoz jutni, mivel vagy nem képesek a megfelelő fedezet felmutatására, vagy nem rendelkeznek értékelhető gazdasági múlttal.

Ugyanakkor, mint az a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adataiból is kitűnik, az egyes bankok kezdik felfedezni a mikrovállalkozásokban rejlő kiaknázatlan potenciált, akár a számlacsomagokra, akár a vállalkozói hitelekre, gyorskölcsönökre gondolunk.


Ezzel szemben az NFÜ szerint Magyarországon a legkisebb cégek mindössze 20 százaléka gazdálkodik valamilyen hitellel.

Honnan lesz pénzed?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Jeremie-program

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának (GOP) negyedik prioritásának, illetve a Közép-Magyarországi Operatív Program (KMOP) Pénzügyi Eszközök Intézkedésének keretében startolt el a Jeremie-program.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04