3 °C Budapest

Bele lehet szólni a pályázatokba - csak időben kell kapcsolni!

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 08:30

Úgy tűnik az év kilencedik hónapjától gyakorlatilag minden operatív programnál lesz több olyan kiírási pályázattervezet, amelyet társadalmi egyeztetésre bocsát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - olvasható a Világgazdaságban.

Márkus Eszter, az NFÜ partnerségi menedzsere szerint hazánk az első olyan ország, ahol kiterjesztették a partnerség fogalmát a pályázatokra is, igaz, egyelőre csupán kísérleti jelleggel. Csaknem 150 kiíráshoz várják a szakmai észrevételeket még az idei évben.

Tapasztalatok szerint egy-egy kiírással kapcsolatosan átlagosan 9-10 szervezet véleményére lehet számítani, de akad olyan pályázat is, ahol 30-40 észrevétel is érkezik. A hozzászólásokra ugyanakkor jellemző, hogy a konkrét feltételeken szeretnének változtatni, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a megfelelő mutatókat már rögzítették a 2007-2008-as akciótervekben.

Az NFÜ emellett egyébként műhelybeszélgetéseket is szervez a várhatóan nagyobb érdeklődést kiváltó kiírásokról. Legközelebb augusztus 29-30-án a Környezet és energia operatív program (KEOP) jelenleg egyeztetésen lévő 10 pályázatával kapcsolatosan lesz majd egy ilyen rendezvény.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?