12 °C Budapest

Bele lehet szólni a pályázatokba - csak időben kell kapcsolni!

Pénzcentrum
2007. augusztus 24. 08:30

Úgy tűnik az év kilencedik hónapjától gyakorlatilag minden operatív programnál lesz több olyan kiírási pályázattervezet, amelyet társadalmi egyeztetésre bocsát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) - olvasható a Világgazdaságban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Márkus Eszter, az NFÜ partnerségi menedzsere szerint hazánk az első olyan ország, ahol kiterjesztették a partnerség fogalmát a pályázatokra is, igaz, egyelőre csupán kísérleti jelleggel. Csaknem 150 kiíráshoz várják a szakmai észrevételeket még az idei évben.

Tapasztalatok szerint egy-egy kiírással kapcsolatosan átlagosan 9-10 szervezet véleményére lehet számítani, de akad olyan pályázat is, ahol 30-40 észrevétel is érkezik. A hozzászólásokra ugyanakkor jellemző, hogy a konkrét feltételeken szeretnének változtatni, figyelmen kívül hagyva azt, hogy a megfelelő mutatókat már rögzítették a 2007-2008-as akciótervekben.

Az NFÜ emellett egyébként műhelybeszélgetéseket is szervez a várhatóan nagyobb érdeklődést kiváltó kiírásokról. Legközelebb augusztus 29-30-án a Környezet és energia operatív program (KEOP) jelenleg egyeztetésen lévő 10 pályázatával kapcsolatosan lesz majd egy ilyen rendezvény.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20