2 °C Budapest

Mire figyeljünk a beadás előtt?

Pénzcentrum
2007. augusztus 17. 08:45

Egy hét múlva kezdődik a Gazdaságfejlesztési Program, valamint a Közép-Magyarország operatív program új pályázatainak beadása. Az alapvető cél a vállalkozások hatékonyságának és versenyképességének növelése a felzárkózó és a központi régiókban is - olvasható a Világgazdaságban.

A 8 felhívásnál összesen csaknem 13 milliárd forint nyerhető el, előzetes becslések szerint 2000 - 2500 vállalkozás juthat támogatáshoz.

Ormosy Gábor, a Magyar Gazdaságfejlesztő (MAG) Zrt. vezérigazgatójának tanácsa szerint érdemes beadás előtt még egy alkalommal áttekinteni a pályázatot, valamint annak mellékleteit, annak érdekében hogy az koherens legyen, illetve formai hiányosság miatt ne minősüljön érvénytelennek a beadott anyag.

A közreműködő szervezet szerint az is nagyon fontos, hogy a pályázatot benyújtók ellenőrizzék, a projekt adatlapján szereplő költségvetés összhangban van-e a mellékelt árajánlatokkal, illetve, hogy az ütemezés időpontjai mindenhol egybecsengenek-e. Kiemelt fontosságú, hogy ne felejtsék el a cégszerű aláírást sem.

Érdemes szigorúan ellenőrinzi a vállalati folyamatmenedzsment, az e-kereskedelem, valamint az egyéb e-szolgáltatások támogatására szolgáló kiírásoknál, hogy az igényelt rendszerek megfelelnek-e a pályázati útmutató V. mellékletében meghatározott feltételeknek.

Fontos változás az eddigiekhez képest az is, hogy a projekt megkezdése már a pályázat befogadásához kötött.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?