2 °C Budapest

Nem csak 3 éveseknek - a Lego hatalma az irodában

Pénzcentrum
2007. július 6. 16:00

Egyre több irodában jelenik meg a kisebbek körében is méltán népszerű építős játék, természetesen ebben az esetben már a szórakozásnál és játéknál jóval komolyabb funkcióval. Sőt akad, ahol az építkezés már a felvételi interjú szerves részét képezi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Economist példaként hozza fel a PricewaterhouseCoopers gyakorlatát, itt ugyanis mikor brit egyetemekről toboroznak, a jelölteknek egészen szokatlan feladatot kell végrehajtaniuk. Arra kérik őket, hogy magas és erős tornyot építsenek a lehető legkevesebb Lego-elem felhasználásával.

A Google Games esetében is hasonlóan zajlott az áprilisi munkafelvétel, igaz, itt egy masszív hidat kellett megépíteni. Az egyetemisták véleménye szerint az egyes cégek azt szeretnék ezzel bemutatni, hogy náluk kreatív és jókedvű a munkahelyi környezet.

Nem ez az egyetlen irodai felhasználása azonban a kis építőelemeknek. Ugyanis a Lego-t gyártó dán cég a "Serious Play", vagyis Komoly játék programjának égisze alatt immáron 25 országban képez hivatásos Lego-tanácsadókat.

A tanácsadók menedzsereknek, vezetőknek tartanak tréningeket, hogy képesek legyenek "metaforikus építményeket" létrehozni a vállalati stratégiát leképezvén. A leggyakrabban olyan vállalatok fordulnak ehhez a megoldáshoz, amelyek hírnevén valamilyen botrány foltot ejtett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egyik leggyakoribb feladat annak az embernek a modellezése, akit legkevésbé szeret a munkavállaló, persze megnevezés nélkül. Egy alkalommal egy cég vezérigazgatóját olyan kövérnek ábrázolta valaki, hogy elállta az utat, ezzel jelképezve azt, hogy az egész céget akadályozza magatartásával.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59