Nem csak 3 éveseknek - a Lego hatalma az irodában

Pénzcentrum
2007. július 6. 16:00

Egyre több irodában jelenik meg a kisebbek körében is méltán népszerű építős játék, természetesen ebben az esetben már a szórakozásnál és játéknál jóval komolyabb funkcióval. Sőt akad, ahol az építkezés már a felvételi interjú szerves részét képezi.

Az Economist példaként hozza fel a PricewaterhouseCoopers gyakorlatát, itt ugyanis mikor brit egyetemekről toboroznak, a jelölteknek egészen szokatlan feladatot kell végrehajtaniuk. Arra kérik őket, hogy magas és erős tornyot építsenek a lehető legkevesebb Lego-elem felhasználásával.

A Google Games esetében is hasonlóan zajlott az áprilisi munkafelvétel, igaz, itt egy masszív hidat kellett megépíteni. Az egyetemisták véleménye szerint az egyes cégek azt szeretnék ezzel bemutatni, hogy náluk kreatív és jókedvű a munkahelyi környezet.

Nem ez az egyetlen irodai felhasználása azonban a kis építőelemeknek. Ugyanis a Lego-t gyártó dán cég a "Serious Play", vagyis Komoly játék programjának égisze alatt immáron 25 országban képez hivatásos Lego-tanácsadókat.

A tanácsadók menedzsereknek, vezetőknek tartanak tréningeket, hogy képesek legyenek "metaforikus építményeket" létrehozni a vállalati stratégiát leképezvén. A leggyakrabban olyan vállalatok fordulnak ehhez a megoldáshoz, amelyek hírnevén valamilyen botrány foltot ejtett.

Az egyik leggyakoribb feladat annak az embernek a modellezése, akit legkevésbé szeret a munkavállaló, persze megnevezés nélkül. Egy alkalommal egy cég vezérigazgatóját olyan kövérnek ábrázolta valaki, hogy elállta az utat, ezzel jelképezve azt, hogy az egész céget akadályozza magatartásával.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?