31 °C Budapest

Kaland, amiért még fizetnek is

Pénzcentrum
2006. június 22. 15:00

Itt a nyár, eljött a diákmunkák ideje, sokan külföldi munkavállalásban gondolkoznak, és egyre többen jelentkeznek a hajókon vállalható állásokra. Ennek számtalan oka van, mint például - ami magyar szemmel talán a legfontosabb - a jó kereseti lehetőségek (egzisztenciateremtés), a világ megismerése és a nyelvismeret továbbfejlesztése stb.

Itt a nyár, eljött a diákmunkák ideje, sokan külföldi munkavállalásban gondolkoznak, és egyre többen jelentkeznek a hajókon vállalható állásokra. Ennek számtalan oka van, mint például - ami magyar szemmel talán a legfontosabb - a jó kereseti lehetőségek (egzisztenciateremtés), a világ megismerése és a nyelvismeret továbbfejlesztése stb.

Kedvedre válogathatsz a lehetőségek közül, de van néhány alapfeltétel - szakmai tapasztalat, kommunikációs készség, életkor, ami általában 19-30 év közötti és nyelvtudás - aminek meg kell felelned, ahhoz, hogy sikeresen átjuss a személyes interjún.

Gyakorlatban a legmegterhelőbb a fizikai fáradtság leküzdése ugyanis előfordul, hogy a hét minden napán 12 órát esetleg 15-öt kell dolgoznod.

A szerződések óceáni illetve tengerjáró esetén 2-6 hónapra szólnak, míg az európai folyamokon szezonra kötik a megállapodást, tehát márciustól-novemberig.

A tengeri munkára közvetítő cégek közül Magyarországon a 3 legjelentősebb: Crew Agency Hungary, Global Manning Network (GMN) és a Gastro Guard training & job center.

A Crew Agency Hungary munkatársa szerint több tapasztalattal és minél jobb nyelvtudással nagyobb esélyt teremthetsz az elhelyezkedésre. "Indítunk tanfolyamot, ami felkészít a luxushajón való munkavállalásra szakmai és nyelvi intenzív tréning keretében 1 hónap alatt. Lehet választani angol illetve német nyelvi képzés között, de a szakmai tréning gyakorlatot nem biztosít csupán felkészít a munkavégzésre."

Global Manning Network (GMN) a honlapján teljes körű tájékoztatást ad arról, hogy kinek ajánlja a munkát, mik a feltételek, magáról a munkáról és az ellátásról is részletes tájékoztatást ad továbbá a leggyakrabban feltett kérdésekre is megtalálod a választ. Ha az egyéniséged és a nyelvtudásod megfelel örömmel nyújt segítséget szakmai jártasság megszerzésében szállodákban, éttermekben való elhelyezéssel.

A Gastro Guard training & job center 1997 óta kizárólagos partnerirodája a Princess Cruises amerikai hajótársaságnak, amely 14 luxus óceánjárót üzemeltet a Föld minden tengerén.

Mivel luxus óceánjárókról van szó itt a fizetések is a magasabb kategóriában mozognak, de az elvárások is erre a szintre emelkednek, például minden munkához referenciával igazolt gyakorlat szükséges és kiváló személyiséggel kell rendelkezni.

 Az említett cégek - kivétel Gastro Guard training & job center - a befektetési tanácsokkal is a rendelkezésedre állnak arra az esetre, ha a megkeresett pénzedet megfontoltan kívánod elkölteni, és akkor is felkészülten várnak, ha tartalékolni szeretnéd úgy, hogy a legbiztonságosabb és legnagyobb hozamú befektetéssel forogjon a pénzed.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?