17 °C Budapest

Bevállalós vagy? - Te hogyan vezetnél?

Pénzcentrum
2007. augusztus 1. 16:00

Te mennyire szereted a kockázatot, a veszélyt? Nemrégiben a megtakarítási szokásokat vizsgáló cikkünkben ugyan arra derült fény, hogy a háztartások zöme inkább a kevésbé kockázatos megtakarítási formák felé fordul. Természetesen az már egy másik lapra tartozik, hogy a vállalkozások tulajdonosai hogyan gondolkodnak üzletmenetükkel kapcsolatosan. Itt már bizonyosan többen vannak a kockázatvállaló "nagymenők", ugyanakkor a vállalkozások nagy része mégsem annyira vállalkozó szellemű, s inkább a stabil növekedésre, vagy inkább a túlélésre játszik.

A Bank of Scotland kutatása alapján alapvetően négy típusú vállalkozót lehet megkülönböztetni, az előbbiekben már említett merész nagymenőket, a stabil növekedést célzókat, a túlélőket, valamint a fuldoklókat.

Az első kategóriába a felmérés szerint a vállalkozástulajdonosok ötöde esik, ezek azok a társaságok, amelyek az elmúlt három év során szignifikáns mértékű növekedést produkáltak, jelentős beruházásba kezdtek, illetve létszámbővítést is végrehajtott.

Ezek a cégtulajdonosok egyébként minta gyanánt is szolgálhatnak a többi vállalkozástulajdonos számára. A cégek körében a legnagyobb szeletet a stabil növekedésűek, illetve a túlélők teszik ki, ők a vállalkozások mintegy harmadát reprezentálják.

Talán nem meglepő, de nagy szerepet játszik a társaságok besorolásában az is, hogy a tulajdonos mennyire optimista a gazdaság, illetve a vállalkozásának jövőbeli helyzetét illetően. A stabil növekedést produkálók pozitív kilátással tekintenek a jövőbe, a túlélők örülnek, ha minden ugyanúgy marad, míg a fuldoklók igen pesszimistán állnak vállalkozásuk helyzetéhez.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez utóbbi hozzáállás egyébként a vállalkozások mindössze 13 százalékára jellemző a felmérés szerint, ezek leginkább egyszemélyes társaságok.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?