11 °C Budapest

A nagy testvér mindent lát, és még spórol is neked

Pénzcentrum
2007. július 30. 14:00

A GMAC Insurance első látásra talán meglepő, azonban alaposabb utánajárás után már kedvező megítélésű új biztosítást dobott a piacra. Az OnStar szolgáltatást használó General Motors járművel közlekedő biztosítottak jelentős mértékű kedvezményekben részesülhetnek, amennyiben készek arra, hogy a biztosító rögzíthesse az általuk megtett mérföldek számát.

Az OnStar szolgáltatás tulajdonképpen egy szoftver, amelyet a legújabb GM modellek automatikusan tartalmaznak, ezen program révén válik könnyebbé a központi segítséget nyújtó operátor elérése és az azzal való kommunikáció.

Az OnStar révén elérhető szolgáltatások között egyébként útbaigazítás, illetve éttermi foglalás is megtalálható. Emellett automatikusan tárcsáz az OnStar ütközés esetén, így még gyorsabban lehet segítséget hívni, sőt havonta kaphatnak a felhasználók egy elektronikus levelet arról, hogy milyen potenciális problémák merülhetnek fel az autóval kapcsolatban.

A GMAC egyébként kizárólag a megtett kilométerekre vonatkozó információkat gyűjt az OnStar szolgáltatáson keresztül, annak érdekében, hogy könnyebb legyen a kockázat felmérése. Az adatok biztosításáért cserébe a legnagyobb kedvezményben azok részesülhetnek, akik 2500 mérföldnél (~ 4000 kilométer) kevesebbet vezetnek egy évben.

Azok, akik 12 500 és 15 000 mérföldet (~ 20 000 - 25 000 kilométert) tesznek meg egy évben, azok 13 százalékos kedvezményt kaphatnak, akik pedig ennél is többet közlekednek, azoknak nem jár semmi.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Egyébként nem ez az egyetlen ilyen program Amerikában, a Progressive Insurance például a TripSense programjával van jelen néhány államban, melynek keretében egy chip beépítésére van szükség, amely a jármű sebességéről, gyorsításáról, fékezéséről gyűjt információkat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?