18 °C Budapest

A nagy testvér mindent lát, és még spórol is neked

Pénzcentrum
2007. július 30. 14:00

A GMAC Insurance első látásra talán meglepő, azonban alaposabb utánajárás után már kedvező megítélésű új biztosítást dobott a piacra. Az OnStar szolgáltatást használó General Motors járművel közlekedő biztosítottak jelentős mértékű kedvezményekben részesülhetnek, amennyiben készek arra, hogy a biztosító rögzíthesse az általuk megtett mérföldek számát.

Az OnStar szolgáltatás tulajdonképpen egy szoftver, amelyet a legújabb GM modellek automatikusan tartalmaznak, ezen program révén válik könnyebbé a központi segítséget nyújtó operátor elérése és az azzal való kommunikáció.

Az OnStar révén elérhető szolgáltatások között egyébként útbaigazítás, illetve éttermi foglalás is megtalálható. Emellett automatikusan tárcsáz az OnStar ütközés esetén, így még gyorsabban lehet segítséget hívni, sőt havonta kaphatnak a felhasználók egy elektronikus levelet arról, hogy milyen potenciális problémák merülhetnek fel az autóval kapcsolatban.

A GMAC egyébként kizárólag a megtett kilométerekre vonatkozó információkat gyűjt az OnStar szolgáltatáson keresztül, annak érdekében, hogy könnyebb legyen a kockázat felmérése. Az adatok biztosításáért cserébe a legnagyobb kedvezményben azok részesülhetnek, akik 2500 mérföldnél (~ 4000 kilométer) kevesebbet vezetnek egy évben.

Azok, akik 12 500 és 15 000 mérföldet (~ 20 000 - 25 000 kilométert) tesznek meg egy évben, azok 13 százalékos kedvezményt kaphatnak, akik pedig ennél is többet közlekednek, azoknak nem jár semmi.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egyébként nem ez az egyetlen ilyen program Amerikában, a Progressive Insurance például a TripSense programjával van jelen néhány államban, melynek keretében egy chip beépítésére van szükség, amely a jármű sebességéről, gyorsításáról, fékezéséről gyűjt információkat.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 19:19
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04