15 °C Budapest

A nagy testvér mindent lát, és még spórol is neked

Pénzcentrum
2007. július 30. 14:00

A GMAC Insurance első látásra talán meglepő, azonban alaposabb utánajárás után már kedvező megítélésű új biztosítást dobott a piacra. Az OnStar szolgáltatást használó General Motors járművel közlekedő biztosítottak jelentős mértékű kedvezményekben részesülhetnek, amennyiben készek arra, hogy a biztosító rögzíthesse az általuk megtett mérföldek számát.

Az OnStar szolgáltatás tulajdonképpen egy szoftver, amelyet a legújabb GM modellek automatikusan tartalmaznak, ezen program révén válik könnyebbé a központi segítséget nyújtó operátor elérése és az azzal való kommunikáció.

Az OnStar révén elérhető szolgáltatások között egyébként útbaigazítás, illetve éttermi foglalás is megtalálható. Emellett automatikusan tárcsáz az OnStar ütközés esetén, így még gyorsabban lehet segítséget hívni, sőt havonta kaphatnak a felhasználók egy elektronikus levelet arról, hogy milyen potenciális problémák merülhetnek fel az autóval kapcsolatban.

A GMAC egyébként kizárólag a megtett kilométerekre vonatkozó információkat gyűjt az OnStar szolgáltatáson keresztül, annak érdekében, hogy könnyebb legyen a kockázat felmérése. Az adatok biztosításáért cserébe a legnagyobb kedvezményben azok részesülhetnek, akik 2500 mérföldnél (~ 4000 kilométer) kevesebbet vezetnek egy évben.

Azok, akik 12 500 és 15 000 mérföldet (~ 20 000 - 25 000 kilométert) tesznek meg egy évben, azok 13 százalékos kedvezményt kaphatnak, akik pedig ennél is többet közlekednek, azoknak nem jár semmi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Egyébként nem ez az egyetlen ilyen program Amerikában, a Progressive Insurance például a TripSense programjával van jelen néhány államban, melynek keretében egy chip beépítésére van szükség, amely a jármű sebességéről, gyorsításáról, fékezéséről gyűjt információkat.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?