18 °C Budapest

Elkezdődött, és egyre gyorsabb lehet

Pénzcentrum
2007. július 25. 08:30

Megkezdődött a szerződéskötés a gazdaságfejlesztési pályázatok első nyerteseivel. Összesen 13 pályázó írta alá a támogatási szerződést, összesen 35,5 millió forintról - írja a Világgazdaság.

A támogatás révén összesen 121 millió forint értékű beruházást valósítanak majd meg a kedvezményezettek. A GOP és a KMOP mikro- és középvállalkozások fejlesztését célzó A jelű kiírásaira eddig összesen 900 pályázat került benyújtásra.

Ezek közül várhatóan 635 projekt számíthat támogatásra. A két kiírásnál eddig összesen 3,6 milliárd forintnyi támogatást igényeltek, a benyújtott projektek pedig 12,7 milliárd forintos beruházási értéket képviselnek.

Eddig a nyertes pályázók mintegy 90 százaléka kapta már meg a támogatási szerződés tervezetét, így valószínűsíthető, hogy a közeljövőben felgyorsul a szerződéskötési folyamat.

Az első 13 aláíró többek között építőipari tevékenységekhez, fűszer és ételízesítő gyártásához, állategészségügyi ellátáshoz, eszközbeszerzésekhez, informatikai és infrastruktúra-fejlesztésekhez igényelt és kapott támogatást.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24