11 °C Budapest

"Dobj meg egy sajtburgerrel!" - Szerezz szórakozással mesés gazdagságot

Pénzcentrum
2007. július 18. 14:00

Nem várhatjuk el, hogy csak úgy ölünkbe hulljon a pénz, valamit tenni kell érte, sőt nem árt, ha kreatívak vagyunk, hiszen egy ötlettel felvértezve akár a világot is meg lehet váltani. A BusinessWeek legújabb összeállításában olyan embereket mutat be, akik "véletlen-vállalkozók", webnaplójuk egy igencsak újszerű ötlettől vezérelve egy csapásra népszerűvé vált, így természetesen busás hasznot szerezhettek az oldalukon elhelyezett reklámok révén.

A 13 szerencsés véletlen folytán sikeres vállalkozóvá avanzsált blogger közül a BusinessWeek Eric Nakagawa esetét emelte ki. Az ő karrierje idén januárban vette kezdetét, ekkor került fel saját honlapjára a hírnevet hozó kép, melyen egy elhízott, mosolygó macska szerepel "Dobj meg egy sajtburgerrel" ("i can has a cheezburger") felirattal.

Nem sokkal később újabb mókás feliratokkal ellátott macskás képeket publikált oldalán, majd a weboldalt internetes naplóvá változtatta, annak érdekében, hogy a látogatók kommentálhassák az egyes képeket. Ami ezután történt az oldallal, azt senki nem jósolhatta meg előre.

Hónapról hónapra megduplázódott az oldal látogatottsága, márciusban 375 ezerszer, áprilisban másfél milliószor töltötték le az oldalt. Nakagawa becslése szerint jelenleg naponta 500 ezer oldalletöltés történik, napi 100-200 ezer egyedi találattal.

Az oldalon elhelyezett legolcsóbb hirdetésért 50 dollárt, míg a legdrágábbért közel 4000 dollárt kér Nakagawa, aki egyébként ma már körvonalazódni látja az üzlet további menetét, így aztán május végén ki is lépett programozói állásából, hogy több időt fordíthasson az oldal fejlesztésére.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legtöbb népszerű webnaplóírónak egyébként hasonló a története, sokaknak sikerült megtalálniuk azt a bizonyos piaci rést ötletükkel.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?