Cégbejegyzés egy óra alatt - mi változik még?

Pénzcentrum
2007. május 15. 08:30

Ősztől csökken a kft.-k kötelező törzstőkéjének minimuma, 3 millió forint helyett 1 millió forintra, a részvénytársaságoknál a kötelező alsó határ 20 millió helyett 5 millió forint lesz - írja a Világgazdaság.

2008. július 1-től egy munkaórára csökken az egyszerűsített eljárás határideje, vagyis ennyi idő alatt be lehet jegyeztetni az alapítási, valamint változásbejegyzési kérelmet.

Az igazságügyi tárca eredetei előterjesztésében szerepelt egy újdonság: az úgynevezett "ready made" társaság, amely kifejezetten az értékesítés céljából jött létre. A Nyugat-Európában már ismert gyakorlat lényege, hogy az ügyvédeknél lehet adószámmal nem rendelkező, nem működő cégeket vásárolni, ennek bevezetését azonban egyelőre nem tartják indokoltnak.

A beadott indítványok a cég- és változásbejegyzésnél kötelező elektronikus ügyintézés határidejét 2009. január 1-jére kitolták, hogy a hivataloknak, illetve a jogi képviselőknek elegendő idejük legyen a felkészülésre.

A módosító indítványok alapján az ügyvezetőnek kötelessége lenne fizetőképességi nyilatkozatot tennie arról, hogy a kifizetés nincs veszéllyel a társaság fizetőképességére. A vezető tisztségviselő pedig majd ismét elláthatja feladatait munkaviszony keretein belül.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?