Cégbejegyzés egy óra alatt - mi változik még?

Pénzcentrum
2007. május 15. 08:30

Ősztől csökken a kft.-k kötelező törzstőkéjének minimuma, 3 millió forint helyett 1 millió forintra, a részvénytársaságoknál a kötelező alsó határ 20 millió helyett 5 millió forint lesz - írja a Világgazdaság.

2008. július 1-től egy munkaórára csökken az egyszerűsített eljárás határideje, vagyis ennyi idő alatt be lehet jegyeztetni az alapítási, valamint változásbejegyzési kérelmet.

Az igazságügyi tárca eredetei előterjesztésében szerepelt egy újdonság: az úgynevezett "ready made" társaság, amely kifejezetten az értékesítés céljából jött létre. A Nyugat-Európában már ismert gyakorlat lényege, hogy az ügyvédeknél lehet adószámmal nem rendelkező, nem működő cégeket vásárolni, ennek bevezetését azonban egyelőre nem tartják indokoltnak.

A beadott indítványok a cég- és változásbejegyzésnél kötelező elektronikus ügyintézés határidejét 2009. január 1-jére kitolták, hogy a hivataloknak, illetve a jogi képviselőknek elegendő idejük legyen a felkészülésre.

A módosító indítványok alapján az ügyvezetőnek kötelessége lenne fizetőképességi nyilatkozatot tennie arról, hogy a kifizetés nincs veszéllyel a társaság fizetőképességére. A vezető tisztségviselő pedig majd ismét elláthatja feladatait munkaviszony keretein belül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?