5 °C Budapest

Cégbejegyzés egyetlen óra alatt? Mi leszünk a leggyorsabbak

Pénzcentrum
2007. március 7. 08:30

A legújabb tervek szerint akár egyetlen munkaóra alatt be lehet jegyezni 2008. július 1-jétől a gazdasági társaságokat Magyarországon. A cégtörvény annak érdekében módosul, hogy tovább javuljanak a hazai cégalapítás feltételei és csökkenjenek a vállalkozások bürokratikus terhei és költségei - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Uniós kívánalom, hogy 2007 végére valamennyi tagállamban átlagosan 1 hét alatt lehessen céget alapítani, a lehető legalacsonyabb költséggel. Hazánkban jelenleg 38 nap a cégalapítás átlagos időtartama, annak ellenére, hogy van már törvényi lehetőség a 3 munkanapos cégbejegyezésre is az úgynevezett egyszerűsített eljárásban.

A tervek szerint elsősorban az egyszerűsített eljárást könnyítenék tovább. Az egyórás bejegyzésnél a bíróság egy szoftver segítségével csak a legszükségesebb feltételeket ellenőrzi, így vizsgálni fogják az ügyvédi meghatalmazást, az illeték befizetését, a bejegyzési kérelmet és azt, hogy csatolták-e a törvényben felsorolt 5 okiratot és a cégnév megfelelőségét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20