4 °C Budapest

Cégbejegyzés egyetlen óra alatt? Mi leszünk a leggyorsabbak

Pénzcentrum
2007. március 7. 08:30

A legújabb tervek szerint akár egyetlen munkaóra alatt be lehet jegyezni 2008. július 1-jétől a gazdasági társaságokat Magyarországon. A cégtörvény annak érdekében módosul, hogy tovább javuljanak a hazai cégalapítás feltételei és csökkenjenek a vállalkozások bürokratikus terhei és költségei - írja a Világgazdaság.

Uniós kívánalom, hogy 2007 végére valamennyi tagállamban átlagosan 1 hét alatt lehessen céget alapítani, a lehető legalacsonyabb költséggel. Hazánkban jelenleg 38 nap a cégalapítás átlagos időtartama, annak ellenére, hogy van már törvényi lehetőség a 3 munkanapos cégbejegyezésre is az úgynevezett egyszerűsített eljárásban.

A tervek szerint elsősorban az egyszerűsített eljárást könnyítenék tovább. Az egyórás bejegyzésnél a bíróság egy szoftver segítségével csak a legszükségesebb feltételeket ellenőrzi, így vizsgálni fogják az ügyvédi meghatalmazást, az illeték befizetését, a bejegyzési kérelmet és azt, hogy csatolták-e a törvényben felsorolt 5 okiratot és a cégnév megfelelőségét.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?