22 °C Budapest

A munkavállalók biztonságán spórolnak a vállalkozások

Pénzcentrum
2007. május 4. 10:30

Sok nehéz helyzetben lévő vállalkozás kíván a munkavédelmi költségeken spórolni. A tavalyi év során mintegy 2,2 milliárd forint bírságot szabott ki a munkaügyi főfelügyelőség az elégtelen munkavédelmi intézkedések miatt - írja a Magyar Hírlap.

Az Európai Unió tagállamaiban egy év alatt átlagosan négymillió munkahelyi baleset történik. A kis- és középvállalkozási szektorban történik a statisztikák szerint az üzemi balesetek 82 százaléka, valamint a halálos balesetek kilencven százaléka.

A balesetek szempontjából leginkább érintett ágazatok közé tartozik az építőipar, a mezőgazdaság, a kereskedelem, valamint a szállítás. Az Európai Bizottság emiatt az elmúlt évek során több munkavédelmi stratégiát is kidolgozott, melyeknek köszönhetően 2002 és 2004 között 17 százalékkel csökkent a halálos balesetek, valamint 20 százalékkal a háromnapos, vagy annál hosszabb járóképtelenséggel járó balesetek száma.

Hazánkban a tavalyi év során a munkabiztonsági ellenőrzések alkalmával súlyos szabálytalanságok miatt összesen 40 ezer intézkedés történt, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség pedig 2,2 milliárd forint értékű bírságot szabott ki 2006 során.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

Napokon belül indul a magyar Kickstarter: így működik a jutalomalapú közösségi finanszírozás

Az emberek egyre tudatosabban vásárolnak, sokkal jobban szeretnek olyan termékeket, szolgáltatásokat megvásárolni, amiknek tudják a mögöttes tartalmát.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?