A világ legértékesebb márkáinak rangsora: megdöbbentő eredményre jutottak az idén

Pénzcentrum
2007. április 24. 14:00

A Google lett a világ legértékesebb márkája, derül ki a Millward Brown által készített felmérésből. Az amerikai digitális óriás a Microsoftot taszította le trónjáról, aki a tavalyi első helyezés után, a Microsoft Vista bevezetését övező marketingkampány ellenére, csak a harmadik helyen végzett.

A végső rangsort másodlagos kutatásból származó források, illetve 1 millió fogyasztóval készített interjú alapján állították össze, az idei helyezések kialakulásában nagy szerepet játszott a corporate responsibility és az, hogy a vállalat milyen jelenléttel rendelkezik a fejlődő országokban.

A Google olyan hagyományos márkákat előzött meg, mint a második helyen végzett General Electrics, a Coca-Cola (4. hely), a Wal-Mart (7. hely) és az IBM, amely végül a kilencedik foglalhatta el. A nem amerikai vállalatok közül a kínai, China Mobile végzett az első, összességében pedig az ötödik helyen.

A lista érdekessége, hogy a Google anélkül tudott a hetedikről az első helyre előrelépni, hogy különösebb reklámozási tevékenységet folytatott volna, míg a Microsoftnak a grandiózus reklámkampány ellenére sem sikerült megőriznie első helyét.

A felmérést készítő vállalat vezérigazgatója szerint az eredmények mögött főként a kiemelkedően jó üzleti menedzsment, a felelősségteljes pénzügyi vezetés és az erős marketing tevékenység áll.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

További nagyobb előrelépéssel büszkélkedhet még az Apple és Starbucks, melyeknek nem kevesebb mint 13 helyezéssel sikerült előrébb kerülniük a világ legértékesebb márkanévvel rendelkező vállalatait tömörítő listán.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?