11 °C Budapest

Átverés vagy félrevezetés? Azt beszélik, hogy...

Pénzcentrum
2007. március 21. 05:30

Egyre több fórumon találkozhatunk azokkal a pletykákkal, melyek szerint az internetes szegmens egyik leginnovatívabb vállalata, a Google be akar lépni a mobiltelefon szegmensbe. A mobilkészülék fejlesztési projektet a legújabb találgatások szerint Switch kódnévre keresztelték. Érdemes egy-egy ilyen felvetés kapcsán megnézni, valóban racionális lépés lehet-e az adott vállalat részéről az új szegmensbe történő belépés.

A Google esetében sok ésszerű indokot nem tudunk felhozni, tekintettel arra, hogy a mobiltelefon készülékek piacán öldöklő verseny zajlik, a Nokia és a Motorola így csak jövedelmezőségének rovására képes piaci részesedést nyerni konkurenseitől a hatalmas árnyomás miatt.

Alapvetően érdemes leszögezni, hogy a Google eddig szoftver területen alkotott maradandót, a hardver szegmensben azonban nincs tapasztalata. Ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy a jósolt lépéssel számos olyan konkurenst szerezhet magának, akik most együttműködő partnerei, méginkább kacsának tekinthetjük a felröppent híreket. (Jelenleg többek között a Samsung is a Google keresőalkalmazásával feltöltve árulja készülékeit, ha azonban a cég közvetlen versenytársa lesz, vélhetően áttér a Yahoo vagy a Microsoft motorjára.)

A Google a pletykákhoz csak annyit tett hozzá, hogy a mobil alkalmazásokat stratégiai fontosságúnak tekinti, további kommentárt azonban nem fogalmaztak meg. A Wall Street Journal értesülései szerint egyszerűen arról van szó, hogy a cég egy eddigieknél is szofisztikáltabb mobilos alkalmazást fejleszt.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?