Átverés vagy félrevezetés? Azt beszélik, hogy...

Pénzcentrum
2007. március 21. 05:30

Egyre több fórumon találkozhatunk azokkal a pletykákkal, melyek szerint az internetes szegmens egyik leginnovatívabb vállalata, a Google be akar lépni a mobiltelefon szegmensbe. A mobilkészülék fejlesztési projektet a legújabb találgatások szerint Switch kódnévre keresztelték. Érdemes egy-egy ilyen felvetés kapcsán megnézni, valóban racionális lépés lehet-e az adott vállalat részéről az új szegmensbe történő belépés.

A Google esetében sok ésszerű indokot nem tudunk felhozni, tekintettel arra, hogy a mobiltelefon készülékek piacán öldöklő verseny zajlik, a Nokia és a Motorola így csak jövedelmezőségének rovására képes piaci részesedést nyerni konkurenseitől a hatalmas árnyomás miatt.

Alapvetően érdemes leszögezni, hogy a Google eddig szoftver területen alkotott maradandót, a hardver szegmensben azonban nincs tapasztalata. Ha ehhez azt is hozzávesszük, hogy a jósolt lépéssel számos olyan konkurenst szerezhet magának, akik most együttműködő partnerei, méginkább kacsának tekinthetjük a felröppent híreket. (Jelenleg többek között a Samsung is a Google keresőalkalmazásával feltöltve árulja készülékeit, ha azonban a cég közvetlen versenytársa lesz, vélhetően áttér a Yahoo vagy a Microsoft motorjára.)

A Google a pletykákhoz csak annyit tett hozzá, hogy a mobil alkalmazásokat stratégiai fontosságúnak tekinti, további kommentárt azonban nem fogalmaztak meg. A Wall Street Journal értesülései szerint egyszerűen arról van szó, hogy a cég egy eddigieknél is szofisztikáltabb mobilos alkalmazást fejleszt.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?