Valóra vált a tévék rémálma! Ki fog ráfizetni?

Pénzcentrum
2007. április 5. 05:30

Hivatalosan is bejelentette a Google, hogy belép a televíziós reklámértékesítési piacra, melyen gyakorlatilag közvetítőként kíván megjelenni, amellett hogy innovatív szolgáltatásaival megkönnyíti a hirdetők dolgát és ezzel együtt megnehezíti a csatornákét.

A Google az USA-ban tevékenykedő EchoStar Communications műholdas szolgáltatóval kötött szerződést, mely mintegy 125 csatornát üzemeltet. A cégnek az Egyesült Államokban 13,1 millió előfizetője van és csatornáinak mindegyikén óránként 2-10 perc reklámidőt értékesít. A jelenleg publikus információk szerint a Google ezen spotok jelentős részének értékesítését átveszi.

A koncepció lényege, hogy a Google pontosan mérhetővé szeretné tenni, hogy egy-egy reklámbejátszást hányan néztek meg. A pontos mérés az előfizetők set-top-boxainak segítségével valósul meg, az adatok így sokkal értékesebbek lehetnek, mint a hagyományos nézettségi, rating számok, melyek az egy percre jutó átlagos nézőszámot ugyan megadják, a reklámblokkok idején történteket azonban az esetek többségében homály fedi. Ehhez hozzátartozik még, hogy számos kisebb csatornát nem is mérik a hagyományos nézettségmérési rendszerben (hazánkban sem), így az ő reklám-nézettségükről abszolút nem lehet semmit tudni...legalábbis eddig nem lehetett!

A Google TV Ads online rendszerében a hirdetők vakon tehetnek ajánlatot egy-egy reklámidő helyre és a vesztes licitálók nem is tudják meg, hogy mennyiért kelt el az adott slot. A hirdetők kiválaszthatják a csatornát és a hirdetési idősávot, de a program segítségével célközönségükre szabott médiatervet is létrehozhatnak néhány gombnyomással.

A tévétársaságok kezdeti rémület után mostanra azt remélik, hogy a hatékonyabb hirdetést drágábban tudják majd értékesíteni, míg a hirdetők remélhetőleg azáltal járhatnak jobban, hogy kevesebb spot-tal érhetik el ugyanazt a hatást.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?