13 °C Budapest

Mennyiből lesz honlapod?

Pénzcentrum
2007. április 4. 13:00

Saját kezűleg? Az internet fontosságának előtérbe kerülésével ma már szinte elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás ne rendelkezzen internetes honlappal, elektronikus elérhetőséggel. Ezen túlmenően egyre inkább terjedőben vannak az online áruházak is. A fogyasztók kényelmét szolgálhatja, ha lehetőségük nyílik az interneten keresztül történő rendelésre. Azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű, és főleg, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen honlap.

Ha már arra a döntésre jutottunk, hogy honlapot készítünk, vagy készítettünk vállalkozásunknak, számos fontos kérdésben kell döntést hoznunk. Az alapvető tartalom meghatározása mellett rendkívül fontos a "design", a cég arculatához illő megjelenés kialakítása, de ugyanilyen fontos az oldal felépítésének meghatározása is.

Dinamikus vagy statikus?

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy statikus, vagy dinamikus oldalt szeretnénk-e, hiszen a kettő eltérő programozási nyelvet, hátteret takar. Statikus oldalak leginkább a HTML nyelven alapulnak, ezek egyszerű (1-2 oldalas), magas fokú biztonságot nem igénylő oldalak esetében nyújthatnak megoldást.

Ha csupán a cég, a termékek, esetleg szolgáltatások bemutatása, valamint az elérhetőség megadása a cél, egy statikus oldal elkészítése is elegendő tehát. A HTML nyelv megtanulása viszonylag egyszerű, autodidakta módon is megtörténhet, így ez a honlapkészítés egyszerűbb módozata.

Azonban ha egyénre szabott, biztonságos, az oldalra tévedők interaktivitását (tipikusan ilyenek a webboltok, a fórumok) is igénylő honlap álmaink álma, akkor dinamikus weboldalra van szükségünk, amely már mélyebb, s esetenként bonyolultabb programozási tudásanyag ismeretét feltételezi. Többek között a JavaScript, a Java, a PHP nyelv ismeretére lehet szükségünk.

Körbenéztünk, mennyibe is kerülhet egy-egy webfejlesztői, szerkesztői tanfolyam.

Ha már birtokában vagyunk a megfelelő tudásnak, sajnos még az sem elegendő, a honlap-építéshez elengedhetetlen a jogtiszta szoftverek használata (íme néhány lehetőség, a lehetőségek tárháza rendkívül széles, mi csupán néhányat választottunk ki közülük).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sokak szerencséjére előfordul néhány cég, amely honlapkészítő szoftvereket kínál ingyenesen a vállalkozó kedvűeknek, sőt számos információ fellelhető a weblapkészítéssel foglalkozó oldalakon.

Ha már készen van a honlap, akkor már csupán az élesítése van hátra, vagyis szükség van egy tárhelyre, illetve domain név regisztrációra is, hogy "fellőhessük" a honlapot.


Inkább megbízunk ezzel egy céget?

Profi honlapkészítés

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem