3 °C Budapest

Mennyiből lesz honlapod?

Pénzcentrum
2007. április 4. 13:00

Saját kezűleg? Az internet fontosságának előtérbe kerülésével ma már szinte elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás ne rendelkezzen internetes honlappal, elektronikus elérhetőséggel. Ezen túlmenően egyre inkább terjedőben vannak az online áruházak is. A fogyasztók kényelmét szolgálhatja, ha lehetőségük nyílik az interneten keresztül történő rendelésre. Azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű, és főleg, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen honlap.

Ha már arra a döntésre jutottunk, hogy honlapot készítünk, vagy készítettünk vállalkozásunknak, számos fontos kérdésben kell döntést hoznunk. Az alapvető tartalom meghatározása mellett rendkívül fontos a "design", a cég arculatához illő megjelenés kialakítása, de ugyanilyen fontos az oldal felépítésének meghatározása is.

Dinamikus vagy statikus?

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy statikus, vagy dinamikus oldalt szeretnénk-e, hiszen a kettő eltérő programozási nyelvet, hátteret takar. Statikus oldalak leginkább a HTML nyelven alapulnak, ezek egyszerű (1-2 oldalas), magas fokú biztonságot nem igénylő oldalak esetében nyújthatnak megoldást.

Ha csupán a cég, a termékek, esetleg szolgáltatások bemutatása, valamint az elérhetőség megadása a cél, egy statikus oldal elkészítése is elegendő tehát. A HTML nyelv megtanulása viszonylag egyszerű, autodidakta módon is megtörténhet, így ez a honlapkészítés egyszerűbb módozata.

Azonban ha egyénre szabott, biztonságos, az oldalra tévedők interaktivitását (tipikusan ilyenek a webboltok, a fórumok) is igénylő honlap álmaink álma, akkor dinamikus weboldalra van szükségünk, amely már mélyebb, s esetenként bonyolultabb programozási tudásanyag ismeretét feltételezi. Többek között a JavaScript, a Java, a PHP nyelv ismeretére lehet szükségünk.

Körbenéztünk, mennyibe is kerülhet egy-egy webfejlesztői, szerkesztői tanfolyam.

Ha már birtokában vagyunk a megfelelő tudásnak, sajnos még az sem elegendő, a honlap-építéshez elengedhetetlen a jogtiszta szoftverek használata (íme néhány lehetőség, a lehetőségek tárháza rendkívül széles, mi csupán néhányat választottunk ki közülük).

Sokak szerencséjére előfordul néhány cég, amely honlapkészítő szoftvereket kínál ingyenesen a vállalkozó kedvűeknek, sőt számos információ fellelhető a weblapkészítéssel foglalkozó oldalakon.

Ha már készen van a honlap, akkor már csupán az élesítése van hátra, vagyis szükség van egy tárhelyre, illetve domain név regisztrációra is, hogy "fellőhessük" a honlapot.


Inkább megbízunk ezzel egy céget?

Profi honlapkészítés

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58