12 °C Budapest

Mennyiből lesz honlapod?

Pénzcentrum
2007. április 4. 13:00

Saját kezűleg? Az internet fontosságának előtérbe kerülésével ma már szinte elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás ne rendelkezzen internetes honlappal, elektronikus elérhetőséggel. Ezen túlmenően egyre inkább terjedőben vannak az online áruházak is. A fogyasztók kényelmét szolgálhatja, ha lehetőségük nyílik az interneten keresztül történő rendelésre. Azonban nem mindegy, hogy milyen minőségű, és főleg, hogy mennyibe kerül egy-egy ilyen honlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ha már arra a döntésre jutottunk, hogy honlapot készítünk, vagy készítettünk vállalkozásunknak, számos fontos kérdésben kell döntést hoznunk. Az alapvető tartalom meghatározása mellett rendkívül fontos a "design", a cég arculatához illő megjelenés kialakítása, de ugyanilyen fontos az oldal felépítésének meghatározása is.

Dinamikus vagy statikus?

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy statikus, vagy dinamikus oldalt szeretnénk-e, hiszen a kettő eltérő programozási nyelvet, hátteret takar. Statikus oldalak leginkább a HTML nyelven alapulnak, ezek egyszerű (1-2 oldalas), magas fokú biztonságot nem igénylő oldalak esetében nyújthatnak megoldást.

Ha csupán a cég, a termékek, esetleg szolgáltatások bemutatása, valamint az elérhetőség megadása a cél, egy statikus oldal elkészítése is elegendő tehát. A HTML nyelv megtanulása viszonylag egyszerű, autodidakta módon is megtörténhet, így ez a honlapkészítés egyszerűbb módozata.

Azonban ha egyénre szabott, biztonságos, az oldalra tévedők interaktivitását (tipikusan ilyenek a webboltok, a fórumok) is igénylő honlap álmaink álma, akkor dinamikus weboldalra van szükségünk, amely már mélyebb, s esetenként bonyolultabb programozási tudásanyag ismeretét feltételezi. Többek között a JavaScript, a Java, a PHP nyelv ismeretére lehet szükségünk.

Körbenéztünk, mennyibe is kerülhet egy-egy webfejlesztői, szerkesztői tanfolyam.

Ha már birtokában vagyunk a megfelelő tudásnak, sajnos még az sem elegendő, a honlap-építéshez elengedhetetlen a jogtiszta szoftverek használata (íme néhány lehetőség, a lehetőségek tárháza rendkívül széles, mi csupán néhányat választottunk ki közülük).

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Sokak szerencséjére előfordul néhány cég, amely honlapkészítő szoftvereket kínál ingyenesen a vállalkozó kedvűeknek, sőt számos információ fellelhető a weblapkészítéssel foglalkozó oldalakon.

Ha már készen van a honlap, akkor már csupán az élesítése van hátra, vagyis szükség van egy tárhelyre, illetve domain név regisztrációra is, hogy "fellőhessük" a honlapot.


Inkább megbízunk ezzel egy céget?

Profi honlapkészítés

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20